CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, 'troll ordusunun başındaki isim’ olarak nitelendirdiği Emin Şen sosyal medyada gündem oldu.

Özel'in iddialarına AK Partili isimlerden yanıt geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Halk arasında 'tırt' mı derler, 'dağ fare doğurdu' mu derler?! 'Yok can güvenliğim yok. Yok dosyayı 3 kişiye emanet ettim' dedi; ama basın toplantısı bitmeden İçişleri Bk yalanladı @eczozgurozel'i. Neymiş; sosyal medyada çok RT olsun diye organize oluyorlarmış! Hey Allah'ım!" dedi.

"Usule, etiğe, kanuna aykırı ne varsa, tabii ki gereği yapılır, yapılmalıdır" ifadelerini kullanan Turan, "Fakat gündemi böyle sabote edip, 'can güvenliğine' kadar varan söylemlerle yola çıkarsanız yaya kalır, komik duruma düşersiniz" diye Twitter'dan paylaşım yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise, sosyal medya hesabında Özel'in açıklamalarını kuru gürültü olarak nitelendirdi. Dağ, "Özgür Özel, 'Can güvenliği' imasıyla dosya açıklayacağını söyledi.

Açıkladı; kuru gürültü. Minik gösterisi bitmeden İçişleri Bakanlığı’nca iftirası yüzüne vuruldu.

Troll ordusu arıyorsanız Genel Başkanınıza operasyon çeken 2 Büyükşehir Belediye Başkanınıza bakmanız yeterli" dedi.

NE OLMUŞTU?

Özel, İçişleri Bakanlığı müşaviri olduğunu söylediği Emin Şen'in, sahibi veya ortağı olduğu şirketler aracılığıyla Süleyman Soylu'nun bakan olduğu dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlıklarından milyonlarca liralık ihaleler aldığını aktardı.

Özel ardından, AK Parti'nin troll hesaplarına yön veren 25 kişilik bir Telegram grubundaki yazışmaları gösterdi.

Şen'in de içinde bulunduğu ve troll hesaplarında yaratılan yalan haberlerin 8 bin trolle servis edildiğini ileri sürdü.