İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının yankıları sürerken AKP’de dokuz belediye başkanının daha istifa edeceğini öne sürüldü.

Topbaş’ın istifasını kamuoyuna duyuran CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP’de 9 belediye başkanının daha bu şekilde, süreç içerisinde istifa edeceği veya ettirileceğine ilişkin bilgiler var. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili de Ankara kulislerinde çok çeşitli iddialar var” dedi.

Evrensel’den Erdi Tütmez’e konuşan Yarkadaş, istifaların sadece Topbaş’la kalmayacağını savundu.

Yarkadaş şöyle devam etti: “AKP’de 9 belediye başkanının daha bu şekilde, süreç içerisinde istifa edeceği veya ettirileceğine ilişkin bilgiler var. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili de Ankara kulislerinde çok çeşitli iddialar var. Sanırım Erdoğan bunları sürece yayarak, partisini de çok daha fazla yıpratmadan sona erdirecektir. Çünkü bu şekilde partiyi yönetemeyeceklerini görüyorlar. Her yerden FETÖ’cü çıkıyor. Her yerden FETÖ’cü ağı çıkıyor. O yüzden sayısı 9-10 olan, hatırı sayılır belediye başkanlarının da zaman içinde tasfiye edileceği Ankara kulislerinde dillendiriliyor.”