65. hükümetin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan ve halen Sosyal Politikalar’dan Sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan AKP İstanbul Milletvekili Betül Sayan Kaya’dan İstanbul Sözleşmesi’ne destek geldi.

Kaya yaptığı paylaşımda, "Yıllardır yürürlükte olan bir sözleşmenin gündeme oturtulmasını manidar buluyorum" ifadesini kullandı.

'İNSANLIĞA İHANET'

Sayan Kaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

"Ayasofya’nın zincirlerinin kırıldığı, tüm dünyanın Türkiye’yi konuştuğu tarihi bir atmosferde, yıllardır yürürlükte olan bir sözleşmenin gündeme oturtulmasını manidar buluyorum. AK Parti olarak bizi biz yapan kadim değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktararak ülkemizi büyütmek için 18 yıldır tüm samimiyetimizle çalışıyoruz. İnsanı eşrefi mahlukat olarak gören bizler şiddetin her türlüsüne kimden geldiğine bakmaksızın karşıyız. Kadına yönelik şiddeti de bu bağlamda insanlığa ihanet olarak görüyoruz."

"Şiddetle mücadeleye yönelik bugüne dek toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yaptığımız hukuki düzenlemeleri bundan sonra da gerektiği takdirde güncelleyerek yapmaya devam edeceğiz. Bunun yanında şiddetle mücadelede en önemli unsur şiddetin ortaya çıkmadan önlenmesidir. Güçlü Türkiye inşasında kız çocuklarının eğitiminden, kadının toplumdaki yerine, ailenin güçlendirilmesi ve desteklenmesi her zaman öncelikli konularımız olmaya devam edecektir."