Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Tokat’ta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Turhal Şeker Fabrikası’nın satılmayacağını öne süren Yıldırım, “Tokat Turhal Şeker Fabrikası çalışmaya devam edecek. Daha fazla da kotasını, üretimini artıracağız buradan söz veriyorum. Tutturmuşlar 'ekonomi kötüye gidiyor', boşa sevinmeyin, Türkiye'nin ekonomisi sağlam da sizin akıl hocalarınız sakat. Büyümeye 'beton ekonomisi' diyorlar. Soruyorum, insansız hava aracı beton mu?” dedi.

'Son Başbakan' konumundaki Binali Yıldırım, Tokat mitinginde konuştu:

* Tokat Turhal Şeker Fabrikası çalışmaya devam edecek. Daha fazla da kotasını, üretimini artıracağız buradan söz veriyorum.

* Bu ay iki bayram kutluyoruz. Birincisi Ramazan Bayramı, ikinci bayram da önümüzdeki pazar 'seçim zaferi' bayramı.

* Tokatlılar 24 Haziran'da yıkım ekibine Osmanlı tokadı vuracak.

* (Alanda açılan "Apolet sökmek, traktöre binmeye benzemez" pankartını okuyarak) Şehit Onbaşılar, Nene Hatunlar daha ölmedi. Bu tip, böyle atıp tutanlara bizim memlekette ne derler biliyor musunuz? Cıbılın kabadayısı derler.

* Güneşi balçıkla sıvamaya çalışan, evlere şenlik adaylar var. Onlara sorarsanız AK Parti 15 yıldır hiçbir şey yapmamış. Ne diyelim bunlara? Bunlara Tokatlıların bir lafıyla cevap verelim. Cahile laf yetmez, çalıda gül bitmez. Bunların işi bu. Bunlar memleketin işleriyle o kadar alakasız, ilgisiz ki Türkiye'nin 2002'den nerelere geldiğinin farkında bile değiller ama Tokat farkında. Tokat, elini açmış 24 Haziran'ı bekliyor.

* Tutturmuşlar 'ekonomi kötüye gidiyor', boşa sevinmeyin, Türkiye'nin ekonomisi sağlam da sizin akıl hocalarınız sakat. Madem durum kötü o halde 2018'in ilk 4 ayının büyümesi neden 7,4 oldu? Dünyada niye bir numara oldu? Büyümede Türkiye tekrar bir numara. Buna ne diyeceksiniz?

* Büyümeye 'beton ekonomisi' diyorlar. Soruyorum, insansız hava aracı beton mu?