Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, partisinin Erzurum’un Hınıs İlçesi’nde düzenlediği mitingde 24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldığını anımsatan Akdağ, HDP’ye yönelik suçlamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, "24 Haziran'da ülkemizin üzerinden bu PKK bağımlısı HDP'nin gövdesini Allah'ın izniyle kaldıracağız. Bu gövdeyi tertemiz oylarınızla sizler kaldıracaksınız. Her kim ki doğrudan doğruya veya dolaylı olarak size kaşını çatmaya yeltenirse, size herhangi bir baskı yapmaya yeltenirse onun canına okuruz. Sizler bizim baş tacımızsınız. Ama kim zalimliğe yeltenirse ona da asla müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

‘BİZİ MUHARREM İNCE Mİ, MERAL AKŞENER Mİ, TEMEL KARAMOLLAOĞLU MU YÖNETECEK?’

Tüm şer güçlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı cephe aldığını savunan Akdağ, şöyle konuştu:

"Şer kuvvetler oklarını Recep Tayyip Erdoğan'a çevirmişken, onu istemezken, Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu olur, elbette ona sahip çıkacağız. 24 Haziran'da yeni bir hizmet dönemine başlıyoruz. Bir daha Türkiye'yi o karanlık günlere geri götüremeyecekler, bir daha kardeşi kardeşe düşman edemeyecekler. Bizi Muharrem İnce mi, Meral Akşener mi, Temel Karamollaoğlu mu yönetecek? Bunlar nasıl bu işi yapacak, böyle bir şey mümkün mü?

2008'den beri 18 yaşının altındaki gençler çocuklar hiçbir kayıt kuyut, sigorta aramaksızın bedava sağlık hizmeti alıyor. Muharrem İnce çıkıp diyor ki 'beni eğer cumhurbaşkanı yaparsanız ben 18 yaşının altındakilere ücretsiz sağlık hizmeti vereceğim' Ya İnce, inceden inceye düşün kardeşim. Zaten on senedir bu hizmet var, senin dünyadan haberin yok. Sen nasıl Türkiye'yi yönetmeye aday oluyorsun. İki kere Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanlığına aday oldu, ikisinde de genel başkan yapmadılar. Bunlar bizim aklımızla dalga geçtiklerini zannediyorlar ama aslında kendi akıllarıyla dalga geçsinler."