AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde gerçekleştirilen 'Adalet Yürüyüşü' ile‘Adalet Mitingi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Adalet Yürüyüşü'nü değerlendiren Ünal, Kılıçdaroğlu’nu isyan çağrısı yapmakla suçladı.

 "Kılıçdaroğlu tehlikeli bir oyun oynamaktadır. 'Halkın polisi' diyerek meşru polisin alternatifini oluşturuyor” ifadelerini kullanan Ünal,  “Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının bilmesi gerekir ki, sandıktan 25 milyon oyla çıkmış iradeyi yok saymak faşizmdir. Adalet sokakta aranmaz, sandığı ve seçimi yok sayan, isyan çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, topluma bir anarşizm sunmaktadır” dedi.

Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kılıçdaroğlu'nu parlamentoya ve siyasete saygılı olmaya davet ediyorum. Kılıçdaroğlu tehlikeli bir oyun oynamaktadır. Böyle bir siyasi hamleyle kapıya koyarım dediği muhaliflerini bertaraf etmiş olabilir, üzerindeki FETÖ şaibesini perdelemiş olabilir. Ama bu yoldan seçilmiş meşru hükümeti, Cumhurbaşkanını, anayasayı, 16 Nisan halk oylamasını ve sandığı gayri meşru edemez, bu millet de buna izin vermez.

HALKI İSYANA TEŞVİK ETMEKTEDİR’

'Halkın polisi' diyerek meşru polisin alternatifini oluşturuyor. Sonra 'siyaset bölmemektir' diyor. Bu bölmek değil mi? Sayın Kılıçdaroğlu o halde 2019'daki seçimleri meşru görmemektedir, sandığı ve siyaseti referans göstermemektedir. Halkı isyana teşvik etmektedir. Kılıçdaroğlu 20 Temmuz'u asıl darbe olarak gösteriyor. 20 Temmuz'da OHAL ilan edilmesi gayrimeşru bir şey mi?

‘MİLLİ İRADEYİ YOK SAYMAK FAŞİZİMDİR’

Sayın Kılıçdaroğlu bu milleti sokakla korkutacaksa bu millet 15 Temmuz cehennemini yaşamış ve tanklara göğsünü siper etmiş bir millettir. Meşru siyaset içerisinde, milli iradenin tecelligahının TBMM olduğunu bilerek siyaset yapmalıdır. Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının bilmesi gerekir ki, sandıktan 25 milyon oyla çıkmış iradeyi yok saymak faşizmdir. Adalet sokakta aranmaz, sandığı ve seçimi yok sayan, isyan çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, topluma bir anarşizm sunmaktadır.

15 TEMMUZ ANMA TÖRENLERİ

15 Temmuz etkinlikleri yarın itibariyle başlıyor. Cumhurbaşkanlığımız ve onun dışında tüm toplumsal kesimlerin kendi etkinlikleri var. Biz de kendi etkinliklerimizi yapıyoruz. Biz de AK Parti olarak kendi etkinliklerimizi, anma törenlerimizi gerçekleştiriyoruz. AK Parti olarak Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleşen etkinliklerimize katılacağız. Yarın sabah 81 ilde valilikler, milletvekilleri kabir ziyaretlerine bulunacak. Ondan sonra da devam edecek. Cumhurbaşkanlığımız sanıyorum, ana çerçeveyi kamuoyu ile paylaştı. 15 Temmuz ile ilgili hiçbir tören yapılmasa bile bu millet mücadeleyi unutmamak için demokrasi nöbeti tutulan yerlerde olacaktı zaten. 15 Temmuz anma törenlerini gölgelemeye çalışmanın neresi makul anlamıyorum.

KILIÇDAROĞLU’NA ‘FETÖ' SUÇLAMASI

Güneş balçıkla sıvanmaz. 17-25 Aralık'tan sonra bu yapının terör örgütü olduğu ortaya çıkmıştır. Paralel devlet yapısı olarak devlet tarafından isimlendirilmiş ve ondan sonra bu yapıyla ilgili mücadele başlatılmıştır. 17-25 Aralık 2013'ten sonra AK Parti yerel seçimler, 2 tane genel seçim ve 3 tane kongrede kendi temizliğini yapmıştır. Siyasi ayaktan bahseden kemal Kılıçdaroğlu CHP'de hiçbir FETÖ temizliği yapmamıştır. Kılıçdaroğlu FETÖ ile göstermelik mücadele edilmesin diyor. Gerçek darbeciler hapistedir ve yargılanmaktadır. 15 Temmuz gecesi darbeciler suçüstü yakalanmış ve hesap vermektedir. Kılıçdaroğlu bunu perdelemeye çalışmamalıdır. Önerimiz iddianamaleri özenle okusunlar, delilleri değerlendirsinler.

(Kaynak: Sputnik)