AKP Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik'in açıklamalarından başlıklar şöyle: 

"Şehirlerde hangi belediyelerin yatay mimariyi özendirdiğini tespit edeceğiz. Pek çok konuda olduğu gibi önemli maddelerden biridir. Millet Bahçeleri ve Millet Kıraathanelere hayata geçirelecek. Yerel seçim hazırlıklarına başladık.

"AF GÜNDEMİMİZDE DEĞİL"

Af konusu  gündemimizde değil. Daha önceki poziyonumuzu koruyoruz.

MACRON AÇIKLAMASI

Macron'un açıklamalarını şaşırdık. Ne zaman dış ilişkilerde iyi bir politika yürütülse Osmanlıcık etiketi yapıştırılıyor.

 CUMARTESİ ANNELERİNE YASAK

Cumartesi Anneleri'nin eylemine yapılan saldırıyla ilgili konuşan Çelik, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde yaptığı açıklamayla Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eyleminde yapılan polis müdahalesi arasında bir çelişki olmadığını söyledi.

Erdoğan'ın Cumartesi Anneleri hakkındaki açıklamalarını okuyan Çelik, "Bu görüşlerimizde hiçbir değişiklik yok. Bizim bu acı karşısında boynumuz kıldan incedir. Fakat gelinen noktada özellikle bizim gözlemelrimize göre, 2010 yılıdnan itibaren burası annelerin vicdan arayışı olmaktan yavaş yavaş terör örgütlerinin propagandası haline getirildi. Dolayısıyla İçişleri Bakanımızın ortaya koyduğu şekilde buranın terör örgütü gruplarının eylem alanına dönüştürülmesine izin verilmeyecektir. Zaten görüntülere baktığınızda görüyorsunuz. Bundan sonra İstiklal Caddesi gibi yerlerde böyle eylemlere izin verilmeyecektir." diye konuştu.