AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 24 Nisan'da 'Ermeni Soykırımı'nı tanıyan ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklaması için muhalefeti hedef gösterdi.

Akbaşoğlu "Muhalefetin tavrı, Biden'ı cesaretlenmiştir. O nedenle soykırım kararı alınması noktasında bir sonuç, muhalefetin de katkısıyla ortaya çıkmıştır" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelemesini kınayan, reddeden ve yok hükmünde sayılmasını içeren bildirinin kabul edildiğini belirten Akbaşoğlu, ABD tarafından adeta bir şantaj malzemesine dönüştürülen bu konunun tüketildiğini savundu.

Akbaşoğlu, ABD'nin elindeki son kozun gittiğini öne sürerek, "ABD, gerçeklerle yüzleşecektir" dedi.

'ERDOĞAN BİDEN'A GEREKLİ DERSİ VERMİŞTİR'

Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla Biden'a ders niteliğinde, manifesto mahiyetinde okkalı bir cevap verdiğini iddia etti.

"Cumhurbaşkanımız, Biden'a gerekli dersi vermiştir" diyen Akbaşoğlu, Türkiye'nin, egemenliğini ve bağımsızlığını tam anlamıyla idrak içerisinde nasıl adım atacağının kendi uhdesinde olduğunu vurguladı.

'ORTAYA ÇIKAN TABLO İÇLER ACISIDIR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partilerinin grup toplantılarında yaptığı konuşmalar için de Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

"Gara'da PKK'yı değil de devleti ve devleti yönetenleri, sözde soykırım iftirasında Biden'ı değil de Erdoğan'ı hedef tahtasına koyanlar, bir kez daha görülmüştür ki, maalesef Türkiye'nin yumuşak karnı olduklarını ilan etmişlerdir. Çok yazık. Her iki genel başkanın bütün bu konuşmalarının tamamı değerlendirildiğinde ortaya çıkan tablo içler acısıdır. Bir kompleksin ve ezikliğin yansıması olarak karşımıza çıkmaktadır.

'MUHALEFETİN TAVRI BIDEN'I CESARETLENDİRDİ'

Biden'ı kınamayı geçiştirenler, HDP'yi kınamayı geçiştirenler, HDP'yi kınamayı ağzına almayanlar, devletimizi ve milletimizi temsil noktasında bütün gerekli adımları atan Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili kendi uydurdukları bir çerçeve içerisinde, bir gölge boksu yaparcasına, uyduruk birtakım iftira ve suçlamalarda bulunarak yorum yapmaya çalışmışlar, gerçekleri çarpıtmışlardır. Muhalefet, Türkiye'nin yumuşak karnı haline gelmemiş olsaydı, zaten Biden böyle bir karar almaya asla cesaret edemezdi. Muhalefetin bu tavrı, Biden'ı cesaretlenmiştir. O nedenle soykırım kararı alınması noktasında bir sonuç, muhalefetin de katkısıyla ortaya çıkmıştır.

'MİLLET KİMİN MİYAVLADIĞINI GÖRMEKTEDİR'

Hem Sayın Kılıçdaroğlu hem Sayın Akşener, ne Biden'a ne de HDP'ye kükreyememiştir. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu'nun tabiriyle miyavlamakla yetinmişlerdir. Dolayısıyla millet kimin miyavladığını, kimin de kükrediğini net bir şekilde görmektedir. Muhalefetin yaklaşımına göre biz, Libya'da, Karabağ'da, Irak'ta, Suriye'de, Akdeniz'de olmamalıydık. O zaman herhalde Biden'dan, ABD'den onlar gibi 'aferin' alabilirdik. Ancak biz, Biden'ın değil, milletimizin aferinini almakla uğraşan bir iktidarız."