Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin öne çekileceğine dair açıklamalarının ardından AKP kaynaklarının, hazırlıklarını iki turlu seçim olacağı ihtimaline göre ayarladıklarını söylediği ileri sürüldü.

Diken'den Altan Sancar'ın özel haberine göre Erdoğan’ın erken seçim açıklamasının ardından habere konuşan AKP’li kaynaklar, tarih konusunda çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirtti. Kaynaklara göre, iki turlu seçimlere hazırlık açısından ‘en doğru tarihler’ tercih edilecek.

Kaynaklar tarih belirleme çalışmalarının cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iki turlu olacağı ihtimaline göre hesaplandığını söyledi. AKP’li üst düzey bir yetkili, “Alternatifleri değerlendirirken, tüm ihtimalleri ele alıyoruz. Buna bağlı olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanmaması ihtimalini de gözden kaçırmıyoruz” dedi.

"RAMAZAN İHTİMALİ VE EN DOĞRU TARİH"

AKP’li isim, nisan alternatifinin ‘tamamen gözden çıkarılmadığını’ söyleyerek Ramazan ayına (23 Mart-21 Nisan) işaret etti. Ramazan’ın seçim çalışmalarını engellemeyeceğini, aksine kolaylıklarının da olabileceğini savundu. Fakat aynı yetkili Ramazan Bayramı nedeniyle ikinci turda zorluklar çıkabileceğini söyleyerek ‘en doğru’ tarih olarak mayısa işaret etti.

Yetkili özellikle mayıs başlarında ilk turun düzenlenebileceğini, ikinci turunsa aynı ayın son günlerine denk geleceği fikrinin çalışmalarda öne çıktığının altını çizdi. Buna göre ilk tur için 7 ve 14 Mayıs tarihleri öne çıkarken, ikinci tur içinse 21 ve 28 Mayıs tarihleri öne çıkıyor.

"CUMHURBAŞKANINA TANINAN YETKİYİ DE BİLİYORUZ, ADAYLIK TARTIŞMASI OLMAZ"

AKP’li isim, ikinci tur seçim için hazirana sıcak bakılmamasının nedeniniyse Kurban Bayramı ve hac mevsimi olarak açıkladı.

Kararlarını yakın zamanda kamuoyuna da açıklayacaklarını söyleyen AKP’li isim muhalefetin destek vermemesi ihtimalini ise “Destek vereceklerini düşünüyoruz, zira bu ortamda bunu izah edemezler. Ancak cumhurbaşkanına tanınan yetkiyi de biliyoruz, adaylık tartışması olmaz” sözleriyle değerlendirdi.