İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, 17 Mayıs çarşamba günü Okmeydanı’nda konvoy ile seçim çalışmaları gerçekleştirdi. Konvoyun kapattığı yolda hasta taşıyan araca yol verilmesini isteyen 3 kişi gözaltına alındı. 3 gün gözaltı süresinin ardından 2 kişi serbest bırakıldı, bir kişi “siyasi parti faaliyetini zorla engellemek” suçundan tutuklandı.

Diken’den Canan Coşkun’un haberine göre, AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın seçim konvoyu, hasta taşıyan bir aracın geçişini kısıtladı. Bunun üzerine, yolun açılmasını isteyenlerle konvoydakiler arasında bir tartışma yaşandı. Cem Canbulat, Uğur Türk ve Kamil Aşçı isimli 3 vatandaş, “silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma”, “siyasi hakların kullanmasının engellenmesi” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamalarıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar üç gün nezarethanede tutuldu.

Emniyet, üç kişiyi gözaltına aldıktan hastaneye yetişmeye çalışan aracı kullanan kişiyi de gece yarısı buldu. Hidayet Akgöz isimli tanık, ablasını hastaneye götürürken yolun kapandığını ve araçların ilerlemediğini söyledi.

Gözaltına alınan kişiler üç gün gözaltında tutulduktan sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcı, Cem Canbulat’ı tutuklama istemiyle hakimliğe sevk etti. İstanbul 5’inci Sulh Ceza Hâkimliği de Canbulat’ın kaçma ve saklanma şüphesi bulunduğunu belirterek “adli kontrolün yetersiz kalacağı” gerekçesiyle tutuklama kararı verdi. Canbulat, Metris Cezaevi’ne gönderildi