Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP MYK toplantısında cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'a ilişkin olarak talimat verdi. 

AKP'nin dün gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, gazeteci Sedef Kabaş'ın sözleri de gündeme geldi. Kabaş'ın sözlerini doğru bulmadığını belirten  Erdoğan, AKP teşkilatları tarafından 81 ilde yapılan suç duyurusunu hatırlatarak, konunun takipçisi olunmasını ve üzerine gidilmesini istedi. Toplantıda, Kabaş'ın sözlerine toplumdan gelen tepkiler de değerlendirildi. Kabaş'a tepki göstermek için sosyal medyada açılan hashtaglerde 400 binden fazla tweet atıldığı, o tweetlere 20 milyondan fazla erişim sağlandığı ifade edildi.

SEDEF KABAŞ NEDEN TUTUKLANDI?

Gazeteci Sedef Kabaş, bir hafta önce yayınlanan TELE 1'de katıldığı programda, "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur." demişti. Bu sözler üzerine 21 Aralık'ı 22 Aralık'a bağlayan gece saat 02.00 sıralarında İstanbul'da yaşadığı evinde polislerce gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, Cumartesi günü çıkarıldığı Çağlayan Adliyesi'nde Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla tutuklandı. Tutuklama kararının gerekçesinde "Kuvvetli suç şüphesi, kaçma ve saklanma ihtimalinin yüksek olması, bu nedenle adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı, bu doğrultuda tutuklama tedbirinin ölçülü olacağı" savunuldu.