AKP'nin Ağrı'da yapacağı miting öncesi Ağrı Valiliği, devlet kurumlarına gönderdiği yazıda, resmi araçların AKP mitingi için tahsis edilmesi talimatı verdi.

Selman Çiçek'in Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) yer alan haberine göre, AKP'nin Ağrı'da bugün yapacağı miting öncesi tüm devlet kurumlarına ait araçlar miting için tahsis edildi. Ağrı Valiliği tarafından kurumlara gönderilen resmi yazıda, AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı AKP mitingi için devlet kurumlarına ait araç listesi belirlendi. Vali Yardımcısı Taner Tangir imzalı talimatta şu ifadelere yer verildi: "07 Haziran 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 25. Dönem Milletvekili Genel seçimi nedeni ile Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun 06 Mayıs 2015 Çarşamba günü ilimizde yapacakları ziyaret programı kapsamında protokol hizmetlerinde kullanılmak üzere ekte yer alan araçların 04-07 Mayıs 2015 tarihleri arasında Valilik Özel Kalem Müdürlüğü emrinde şoförleri ile birlikte görevlendirilmeleri…"
AKP mitingine devlete ait kurumları tahsis etmekle yetinmeyen Ağrı Valiliği, araçların yakıt ve ihtiyaçlarının temin edilmesi için de talimat verdi. Yazıda, belirtilen tarihler arasında araç şoförlerinin AKP mitingi dışında hiçbir iş için çalıştırılmaması talimatı da verildi.

Ağrı Valiliği tarafından yazılan dilekçeye ek olarak mitingde görev alacak 2 sayfalık araç ve şoförler listesi, devlet kurumlarına gönderildi.