AKP Milletvekili Kenan Sofuoğlu, yurt dışı fiyatı 680 bin avro (yaklaşık 7 milyon lira) olan Ferrari marka otomobil aldı.

Aracın Türkiye fiyatı ise vergiler dahil 16 milyon lira.

Milletvekili seçildiği dönem mazbatasını almaya TBMM'ye Lamborghini otomobille giden AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, garajına lüks bir araç daha ekledi. Sofuoğlu bu kez yine yurt dışından Ferrari SF90 Stradale marka otomobil aldı.

Sözcü'de yer alan habere göre Sofuoğlu'nun, Lamborghini de olduğu gibi Ferrari'yi de eşi Julia Looman Sofuoğlu'nun üzerine aldığı belirtildi.

 Yurt dışında ortalama fiyatı 680 bin avro (6 milyon 800 bin lira) olan Ferrari'nin Türkiye fiyatı ise vergiler dahil yaklaşık 16 milyon lira.

VERGİSİZ ALDI

Lüks aracın, misafir statüsünde "MA-MZ harf grubuna" tescil edildiği öğrenildi. Yurt dışından alınan ve misafir statüsünde olan araçlar için ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ödenmiyor.

Sofuoğlu da bu sayede lüks aracı için milyonlara lira vergi ödemekten kurtulmuş oldu.

Eski Dünya Supersport şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun, Lamborghini Aventador model otomobili daha önce Düzce’de motosiklet satışı yapan arkadaşına ait bir firma tarafından 385 bin avroya satışa çıkarılmıştı. İlanda "yabancıdan yabancıya" satışın yapılacağı ifade edilmişti.