Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı müteahhit Yunus Kaya'nın Antep'in Nurdağı ilçesinde müteahhidi olduğu site ve apartmanlarda çok sayıda can kaybı yaşandı.

Kaya, hakkında arama kararı çıkarılmasının ardından ortadan kayboldu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi, Gaziantep'te de etkili oldu ve yıkıma yol açtı.

Bu sitelerin enkazı altında kalan ve aralarında Yunus Kaya'nın yakınlarının da bulunduğu 300'ün üzerinde can kaybı yaşandı, çok sayıda da yaralı var.

Kaya'nın Nurdağı'nın AKP'li Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın yakınlarına ait olan Kavak İnşaat ile yapı ortağı olduğu lüks siteler yaptığı da belirlendi.

Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre, AK Partili Ökkeş Kavak'ın yönettiği Nurdağı Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı Yunus Kaya'nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı CCK İnşaat'ın, ilçenin çeşitli semtlerinde yaptığı 6 site çöktü.

En az 300 kişinin öldüğü belirtilen binaların müteahhitti Kaya, hakkında arama kararı çıkarılmasının ardından ortadan kayboldu.

ARAMA KARARI ÇIKARILDI, KAÇTIĞI ANLAŞILDI

Gaziantep’te inşaat, akaryakıt, eğitim ve ulaştırma alanlarında faaliyet gösteren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Nurdağı Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi olan Yunus Kaya'nın yaptığı binalarda çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesi üzerine vatandaşların günlerden bu yana gözaltına alınması yolunda paylaşımlar yaptığı, ancak dün hakkında arama kararı çıkarılan Yunus Kaya'nın kaçtığı anlaşıldı.

MHP'Lİ VEKİL ATAY'DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Konuyla ilgili bir başka tartışmanın pimini ise MHP Gaziantep Milletvekili Sermek Atay çekti.

Atay, sosyal Medya hesabından “Her olayı takip edip, tweet atan şehrimizin ünlü siyasetçisi, Nurdağı'nda en fazla ölüme sebebiyet veren müteahhit siyasetçiyi takip etsene. Bu konuda senden tweet bekliyoruz. Korkma zaten emniyet, adliye gereğini yapacak. Ucu nereye giderse gitsin devlet hesap soracak. Hadi bekliyorum” paylaşımı yaptı.

Atay, tweetinde kastettiği siyasetçinin kim olduğuyla ilgili olarak yöneltilen soruyu, “İsim vermem. Zaten kimin, kiminle birlikte oluğunu herkes biliyor. Benim derdim suçluların ve arkasındakilerin gerekli cezayı görmesi” şekline yanıtladı.

ŞAMİL TAYYAR OLDUĞU İLERİ SÜRÜLDÜ

MHP Milletvekili Atay'ın isim vermediği ünlü siyasetçinin AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar olduğu ileri sürüldü. Çöken binalarında en az 300 kişinin yaşamını yitirdiği Yunus Kaya'nın sosyal medya hesaplarında Tayyar ile birlikte çekilmiş fotoğraf ve paylaşım olması dikkat çekti.

Kaya'nın ayrıca, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan ile de fotoğraf ve paylaşımlarının bulunması dikkat çekti. Bunun yanı sıra kaçak müteahhittin sosyal medya hesabından “abim” dediği Nurdağı Belediye Başkanı AKP’li Ökkeş Kavak ile yakınlıklarını gösteren paylaşımlar bulunuyor.

Kaynak: Kısa Dalga