AKP kurucularından Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Mehmet Ali Şahin’in, Başbakan Yardımcısı olduğu 2004 yılında MGK toplantısında “FETÖ ile mücadele tavsiye kararını” imzalamadığını açıkladı. 
 
AKP kurucularından ve eski bakan olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, yeniden gündeme gelen “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP döneminde “FETÖ”nün devletin bütün kademelerine yerleştiğini söyleyen Şener, “Sayın Erdoğan, 2016’daki konuşmasında doğru bir şey söylemiş. Kendi döneminde FETÖ devlete yerleşmiştir. Erdoğan hükümeti döneminde FETÖ devletin bütün kademelerine, ordudan yargıya varıncaya kadar yerleşmiştir Abdulkadir Selvi’nin bir sözü vardı, ‘AKP döneminde 15 kat güçlenmişler’ diye. Dolayısıyla AKP’li yılların, Erdoğan hükümeti döneminin FETÖ’nün devlete yerleşmesi için önemli mesafeler aldığı bir dönem” dedi. 
 
İLK MGK’DA KONUŞULDU
 
AKP’nin iktidara gelmesi ardından konunun Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında görüşüldüğünü dile getiren Şener, “MGK toplantısının ana konuları iç ve dış tehlikelerdir. İç tehlikeler de işte bu tür konular geçer. 2004’te farklı bir şey vardı. Hükümetin FETÖ ile mücadele etmesini öngören bir karar alınmıştı. O kararının bulunduğu toplantıda ben de vardım. 9 yıl sonra basına servis edildi. Kim servis etti bilmiyoruz. O günden bugüne kadar da sürekli olarak tartışılıyor” diye konuştu. 
 
2004 MGK TOPLANTISI
 
2004 yılındaki MGK toplantısında konuyla ilgili sunum yapıldığı, tartışıldığı ve karar alındığı iddialarının asılsız olduğunun altını çizen Şener, “2004’te hiçbir sunum ve tartışma yapılmamıştır. Toplantından önce Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı bir toplantı yapar, gelenektir. Bu üçlü toplantıda ‘Bu tartışılmasın’ diye karar almışlar. Başka bir konu görüşülürken, önümüzden imza metni geçti. Baktık ki ‘FETÖ ile mücadele’ ile ilgili bir metin. Yanımda Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan vardı. Gül’e, ‘Bu karar neyin nesi hiçbir şey konuşmadık’ dedim. Gül, ‘Sakın sakın konuşma. Başbakan konuşulmadan imzalanacak’ şeklinde fısıltıyla konuştuk. İmzaladım. Yanımda bulunan Mehmet Ali Şahin imzalamadı” diye belirtti.
 
Mehmet Ali Şahin, şu anda Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliği görevini yürütüyor.