İktidar partisinin mart ayının ilk haftasında yapılması planlanan büyük kongresi sonrası, partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP yönetimi ve kabinede ‘flaş değişiklikler yapacağı’ iddia edildi.

AKP’nin koronavirüs tedbirleri nedeniyle yaklaşık iki ay ara verdiği kongrelerine bugün dört ilde yapacağı seçimlerle devam edeceği, ay sonunda 48 ilde yeni yönetimlerin belirlenmiş olacağı belirtildi. İl kongrelerinin, şubatın son haftası yapılacağı, Ankara ve İstanbul seçimleriyle sona ereceği aktarıldı.

Milliyet’ten Ayşegül Kahveci’nin haberine göre mart ayının ilk haftasında ise, “Büyük Kongre”nin gerçekleştirilmesinin beklendiği, parti kulislerine göre, kongrenin ardından Erdoğan’ın parti yönetimi ve kabinede flaş değişikliklere gideceği iddia edildi.

AY SONUNDA KONGRELER TAMAMLANACAK

AKP’nin 18 Ekim’de Şırnak’tan başlayan il kongrelerine Coronavirus tedbirleri kapsamında ara verilmişti. Kongrelerin, yaklaşık 2 ay aranın ardından bugün dört ilde yapılacak seçimlerle devam edeceği kaydedildi.

Bugün Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas; 18 Ocak’ta Muş, Bitlis, Elazığ, Bingöl, Kilis, Manisa, Adıyaman, Mardin ve Aydın; 19 Ocak’ta Karabük, Düzce, Çorum, Amasya, Bartın; 20 Ocak’ta Yalova, Sakarya, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale; 25 Ocak’ta Mersin, Uşak ve Denizli; 27 Ocak’ta ise Erzurum, Ağrı ve Erzincan kongrelerinin gerçekleştirileceği öğrenildi. Ay sonu itibarıyla 48 ilde kongrelerin tamamlanmış olacağı ifade edildi.

PARTİ KULİSLERİ: KABİNE VE PARTİ YÖNETİMİNDE FLAŞ DEĞİŞİKLİKLER OLACAK

Kongrelerin, şubatın son haftası yapılacak Ankara ve İstanbul seçimleriyle sona ereceği ve ardından Corona salgınıyla ilgili yeni bir tehdidin ortaya çıkmaması halinde mart ayının ilk haftasında “Büyük Kongre”nin gerçekleştirileceği aktarıldı. Parti kulislerinde kongrenin ardından Erdoğan’ın parti yönetimi ve kabinede flaş değişikliklere gideceği öne sürüldü.