AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın'ın Çemişgezek Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Özaydın askeri törenle karşılandı.

Karşılamada, Özaydın'ın yanı sıra AKP Çemişgezek İlçe Başkanı Uğur Oğuz Köse, AKP Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız da bulundu.

Askeri tören kıtasını selamlayan Özaydın'a brifing de verildi. Ziyarete ilişkin fotoğraf ve bilgiler AKP'li Çemişgezek Belediye'sinin Twitter hesabınla paylaşıldı.

Ancak gelen tepkiler üzerine paylaşım kısa süre sonra silindi.

Halk TV'de yayınlanan Şirin Payzın'la Sözüm Var programına bağlanan halktv.com.tr muhabiri Ferit Demir, ziyaretin ayrıntılarını anlattı.

"Türk siyasi tarihinde, TSK tarihinde böyle bir ziyaretin, karşılamanın örneği yok" diyen Demir şunları söyledi:

 "Eskiden bu törenlerle başbakan, bakanlar ve valiler karşılanıyordu. Askeri yetkililer olayı doğruluyor. Karakol jandarma komutanının inisiyatifi ile gerçekleştiğini söylüyorlar. İl Jandarma Komutanlığı ya da il valiliğinin, ilçe jandarma komutanlığının böyle bir talimatının olmadığını söylüyorlar. Ne derece doğru bilemiyoruz."

akp-il-baskani-askeri-torenle-karsilandi-1045271-1

VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI

Tunceli Valiliği, olayla ilgili inceleme başlatıldığını sosyal medyadan duyurdu.

Valilik, "27 Temmuz 2022 günü basına ve sosyal medya platformlarına yansıyan Çemişgezek ilçemiz Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı ziyareti görüntüleri ile ilgili olarak; konunun tüm yönleriyle araştırılması için valiliğimizce gerekli işlemler başlatılmıştır" açıklaması yaptı.

KOMUTAN GÖREVDEN ALINDI

Birgün’ün aktardığı habere göre, valiliğin inceleme başlattığını açıklaması sonrası karakol komutanı A.Y. görevden alındı.

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, komutanın merkeze çekildiğini, hakkında başlatılan soruşturmanın da devam ettiğini açıkladı.

Şaroğlu'nun açıklaması şöyle:

“Vali ve askeri yetkililerle görüşüp gerekli bilgileri aldım. Karakol komutanı görevden alındı. Dün akşam saatlerinde Çemişgezek ilçemiz Gedikler Jandarma Karakolu’nda AK Parti Tunceli il başkanı için düzenlenen askeri tören görüntüleri medyaya düştü. Bir siyasetçi olarak bu görüntüleri tasvip etmiyorum. Şanlı Türk ordusunun bu görüntülerle gündeme gelmesi kabul edilebilir bir durum değil. Dün geceden beri hem Tunceli Valisi hem jandarma komutanlarıyla görüşmeler yapıyorum. Bugün sabah saatlerinde vali ve jandarma komutanıyla yaptığım görüşmede karşılama törenini hazırlayan karakol komutanının görevden alınarak merkeze çekildiği, hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini öğrendim. Başlatılan soruşturma kapsamında bir jandarma heyetinin de karakola giderek gerekli soruşturmayı yürütecekleri bilgisi bana verildi. Biz de bu durumun takipçisi olacağız" dedi.