Bir ay önce Hrant Dink cinayetiyle ilgili 4 soru önergesiyle hükümetin yaklaşımını öğrenmek isteyen İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, hâlâ sorularına bir yanıt gelmemesi üzerine bugün bir basın açıklamasıyla AKP hükümetini Hrant Dink’e karşı ‘Büyük Komplo’nun parçası olmakla suçladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na; İçişleri  Bakanı Beşir Atalay’a; Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e yönelik dört yazılı soru önergesi veren Ufuk Uras (ilgili haber BURADA), “Hrant Dink’in öldürülmesinin üzerinden koca 4 yıl geçti. Ne yazık ki, bir arpa boyu yol katedilmedi. Kamuoyu vicdanını rahatlatacak ve adaleti sağlayacak adımlar atılmadı.” dedi.

HESAP SORACAK BİR İRADE ORTADA YOK

“Ortada yürekli, evrensel hukuk değerlerine ve adalet anlayışına sahip çıkan bir savcı da yok, mahkeme heyeti de. Türkiye toplumu, vicdanları kanatan bu gerçekle bir kez daha yüz yüze. Hrant Dink’i öldürtenlerden, bu ‘Büyük Komplo’yu kurgulayan asker ve sivil bürokratlardan hesap soracak bir irade ortada yok.” diyen Ufuk Uras, “AKP Hükümeti de bu konuda duyarsız, siyasi irade göstermekten kaçınan, ‘Büyük Komplo’nun üstünü örten bir anlayışa sahip. Ürkek ve titrek bir halde. Umursamaz tavırları o kadar açık ki, Meclis’te Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’na yönelik Aralık 2010’da verdiğimiz soru önergelerine cevap bile verme çabası içinde olmuyorlar.” diyerek, hükümetin duyarsızlığını belirtti.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Ufuk Uras, “Bir kez daha Hrant Dink’i anıyoruz. Ve bir kez daha sadece onu öldürenlerin değil, öldürtenlerin de peşini bırakmayacağımızı vurguluyoruz.” dedi.