AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, başörtüsüne anayasal güvence getirilen ve ailenin yeniden tanımlandığı anayasa değişikliği teklifiyle ilgili muhalefetle bir tur daha görüşme yapmayı düşündüklerini söyledi. Zengin, seçim tarihiyle ilgili Mayıs ayını işaret etti; Nisan'dan sonra olacak. Mayıs'ta olursa buna erken seçim denmez. Seçim öne gelirse de 1-2 hafta gelebilir" yanıtını verdi. 

AKP Grup Başkanvekili Zengin, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın gündeme dair sorularını yanıtladı. 

Zengin, Başörtüsüne anayasal güvence teklifin daha önce ziyaret ettikleri CHP, İyi Parti ve HDP’nin elinde olduğunu belirterek “Bir ziyaret turu daha yapacağız. Yılbaşından sonra bu ziyaretleri yapacağız. HDP'ye gideceğiz. İlişki zeminlerini doğru oturtmak lazım. Ben bugüne kadar hiçbir siyasi partinin yasaklayalım dediğini görmedim. Bizim amacımız sadece ve sadece sorunu çözmek. 400'ün üzerinde bir reyle geçerse, doğru olan referanduma götürmemektir. Artık itiraz olmayan bir konu olsun. Bu konunun tescilini Meclis yapsın istiyoruz. Referanduma gitmeden çözüleceğini düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Zengin, 'Seçimler ne zaman yapılacak?' sorusuna "Seçim Nisan'dan sonra olacak. Mayıs'ta olursa buna erken seçim denmez. Seçim öne gelirse de 1-2 hafta gelebilir" yanıtını verdi.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için yapılan düzenlemenin aralıkta Meclis'e geleceğini söyleyen Zengin, görüşmelerin ocak ayına kalabileceğini söyledi.