AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen mültecileri artık engellemeyeceğini söyledi.

Çelik, CNN Türk’te katıldığı programda, “Türkiye’nin kapasitesinin artık dolduğunu söylemiştik. Yapılan saldırılar neticesinde hem Türkiye’dekiler hareketleniyor hem Suriye’den hareketlilik oluyor. Artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz” dedi.

Reuters haber ajansının üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberde de, İdlib’den gelmesi muhtemel yeni göç dalgasının kara ve deniz yoluyla Avrupa’ya geçmesine engel olunmayacağı, sahil güvenlik ve sınır güvenliği ekiplerine gerekli talimatların verildiği belirtilmişti.

AB’YE TEPKİ

Çelik, Avrupa Birliği’nin kınama açıklamalarından bıktıklarını da söyleyerek, “AB’nin burada yapacağı tek şey var, Türkiye Cumhuriyeti’nin mücadelesine nasıl destek verileceğidir. Ne uçuşa yasak bölge ne güvenli bölge dediğimizde destek verdiler” dedi. Çelik, AB’nin somut olarak ve eylem olarak Türkiye’nin yanında nasıl duracaklarını göstermelerini beklediklerini söyledi. Ayrıca, “Rejim unsurları artık düşman unsurudur” ifadesini kullanan Çelik, NATO’dan da somut adım tavır beklediklerini ifade etti.