Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), 80'inci şubesini Balıkesir’in Gömeç ilçesinde açtı.

Açılışta konuşan PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe, Bartın’da madende meydana gelen patlamada yaşamlarını yitiren işçileri anarken bu yaşananın iş kazası değil iş cinayeti olduğuna vurgu yaptı.

Erçe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AKP'li bakanların son günlerde katıldığı cemevi açılışlarına da değinerek "Alevilerin gerçek taleplerini görmezden gelerek bizi bölmeye çalışıyorlar" dedi.

Bartın'da yitirilen 41 maden işçisinin azgın sömürü sistemine ve vahşi kapitalizme kurban edildiğini söyleyen Erçe, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerde aleviler gene gündemde, siyasete malzeme edilmek isteniyorlar. Ankara’da başlayan cemevlerine saldırılardan bu yana cemevleri yolgeçen hanına çevrilmek isteniyor. Ne zaman alevileri hatırlamaya başlasalar başımıza türlü türlü işler geliyor. Eğer daha dün 'Cemevleri cümbüş evleridir' diyenler bugün 'Cemevleri ibadethanedir' diyebiliyorlar ise bu bizim üç yıldan bu yana verdiğimiz mücadelenin sonucudur. Daha dün alevilere neler söyleyenler bugün cemevi açma törenleri düzenliyorlar. Biliyoruz yalan söylüyorlar, açık bir şekilde bizi bölmek ve parçalamak istiyorlar ama aldanmayacağız, uyanık olacağız. Cumhurbaşkanı’nın son hamlesi alevileri kendi içinde bölmeye yönelik bir hamledir, bunu unutmayın canlar. Aslında ‘Alevi açılımı’ diye bize sundukları hiçbir şey alevilerin talebi değildir. Sevgili canlar, taleplerimiz bellidir. Cumhurbaşkanı’nın ağzından hiç zorunlu din derslerinin ve Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılacağına dair bir cümle duydunuz mu? Bunlar bizim taleplerimiz. Alevilere ve tüm insanlığa yönelik bütün katliamlarla yüzleşilmesi ve insanlığa karşı işlenmiş suçların zaman aşımından muaf tutulması talebimize yönelik, Madımak Müzesi’nin utanç müzesi yapılmasına yönelik en küçük bir şey duydunuz mu?”