Kürt Sorunu’nda çözüm arayışındaki hükümet bu kapsamda oluşturmaya çalıştığı “akil insanlar” listesine son şeklini verdi.

BDP de kendi akil insanlar listesini Adalet Bakanlığı’na sundu. Başbakan Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde akil insanlarla bir araya gelmesi bekleniyor.

Milliyet’ten Namık Durukan’ın haberine göre akil insanların sekreteryalığını ise Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı yapacak. İsim listesinin Abdullah Öcalan’a da ulaştırılacağı bildirildi.

BDP’nin son MYK toplantısında komisyon için isim önerileri istendi. Bunların arasında, “Yaşar Kemal, Murat Belge, İsmail Beşikçi, Vedat Türkali, Orhan Pamuk, Sezen Aksu, Gençay Gürsoy, Mithat Sancar, Altan Öymen, Hasan Cemal, Yılmaz Ensaroğlu”nun ismi öne çıktı.

BDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak’a sunulan liste içinde 30 isim yer aldı. Hazırlanan liste Adalet Bakanlığı’na sunulurken, hükümetin de “akil insanlar” çalışmasını tamamladığı ve en kısa sürede listenin açıklanacağı öğrenildi.

Listeye girenler, hükümet yetkilileri tarafından tek tek telefonla aranarak, “Akil İnsanlar listesine layık görüldünüz, takdir ettik. En kısa sürede size döneceğiz” denildi.

Komisyon, çalışma planlamasını önümüzdeki hafta içinde netleştirecek. Komisyona girenler arasında, yazarlar Hilal Kaplan, Murat Belge, Ali Bayramoğlu, Etyen Mahçupyan, Hayrettin Karaman gibi isimler öne çıktı. (Milliyet)