Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahaattin Demirtaş'ın 7 Haziran seçimi sürecinde yaptığı "Seni başkan yaptırmayacağız" çıkışı sonrası HDP'li yöneticilerin dile getirdiği "Abdullah Öcalan da başkanlığa karşı" açıklamalarını kendine göre yorumladı. Akdoğan, "Öcalan'ın başkanlığa karşı çıktığı iddiası külliyen yalandır, bunları yakalasa sopayla kovalar!" dedi.

'ÖCALAN BUNLARI SOPAYLA KOVALAR'

Barajı geçmek için süreci feda ettiler. İnsanlar size oy verdi süreç de türbülünsa girdi. Sizin oy almanız sürece olumsuz bir etki yaptı. HDP’nin hiçbir karşılığı yok. HDP’nin hiçbir anlam ifade etmeyen bir pozisyonu var. AK Parti varsa çözüm süreci vardır dedim. Sen AK Parti’yi devirme projesinde kendini kullandıracaksın, sonra süreç ne olacak, gel yap diyeceksin. Böyle kandırma olabilir mi? HDP tabanı Kürtler, bunlara sebep olan HDP’li yöneticilerine hesap sormalı lazım. Siz nasıl bir oyuna alet oldunuz, bütün yaşadığımız sıkıntılar yaşanıyor.

Sürekli Öcalan adına yalan söylüyorlar; Öcalan başkanlık sistemine karşı, Öcalan AK Parti'yle koalisyona karşı… Külliyen bunlar yalan. Öcalan'ın adını kullanarak sürekli toplumu kandırıyorlar. Öcalan ile görüştükleri dönemde koalisyon diye bir konu var mıydı ki Türkiye'de, Öcalan 'onunla yapın şununla yapın' desin. Bu yüzden büyük bir sorumsuzluk var. Öcalan bunları muhtemelen yakalasa sopayla kovalar diye düşünüyorum, 'her şeyi mahvettiniz' diye...

HDP eksen kayması yaşadı. HDP tabanı bunun hesabını sormadı. Demirtaş kendi PR’ını yaptı. El bebek gül bebek, bir çiçek çocuğu olarak imaj imalatına dönüştü. Şimdi kıvranıyorlar, şimdi ne olacak. Kandil’le kendi aralarında bir anlaşma olduğu söylenebilir.

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

Kapılar kapatılmadı ama ikinci tur, ön heyetlerin görüşmesi vesaire CHP ile yapıldığı gibi diğer partilerle böyle bir anlaşmaya varılmadı ama kapılar da kapanmadı.

Kimse kimseye kendi politikasını dikte ettiremez. Görüşmelerin nereye gittiğini görmemiz lazım. Erken seçim kıyamet değil, bundan da korkmamak lazım.

AK Parti olarak biz parti kapatmaya karşıyız. Parti yerine şahıslar cezalandırılsın.