Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Okçular Tekkesi arasında yapılan protokol ile ‘Türk Okçuluğu’ dersi seçmeli ders olarak müfredata alındı.

Çalışmalarını Antalya Büyükşehir Belediyesi himayesinde sürdüren Okçular Tekkesi’ne tahsis edilen Akdeniz Üniversitesi Stadyumunun tuvaletlerinde "şeriatla" yönetilen ülkelerde görülen uygulama hayata geçirildi.

Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nun batı türbini, Antalya Okçular Tekkesi Gençlik ve Spor Kulübü adıyla 2015 yılında kurulan kulübe tahsis edildi. Geçtiğimiz Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ile protokol üyelerinin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Antalya Okçular Tekkesi, çalışmalarına başladı.

Stadyum tuvaletlerinde kadınlar bölümünde tesettürlü bir kadın simgesi yerleştirilirken, erkekler bölümüne ise fesli ve şalvarlı kıyafet içinde betimlenen erkek figürü yerleştirildi. Tepki çeken uygulamanın görüntülerini sosyal medya hesaplarında paylaşan Antalyalılar, buna izin verilmesini eleştirdi.

Kaynak: OdaTV