Akdeniz Belediyesi’nde HDP'li meclis üyelerinin gözaltına alındığı gün, belediye meclisinden 50 milyon lira borçlanma ve gayrimenkullerin satışını içeren kararlar geçti. HDP'liler, yaşanan gözaltıların belediye meclisinden kararların daha rahat geçmesi için olduğunu savundu. 

Bugün belediye meclisi üyesi HDP'liler, kararların iptali için Mersin İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Dava dilekçesini mahkemeye teslim eden Akdeniz Belediyesi’nin HDP ve Emek Partisi’nden (EMEP) meclis üyeleri, mahkeme önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, HDP Mersin İl Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Bedriye Kuş ile meclis üyeleri katıldı.

'TOPLANTIDA KABUL EDİLEN KARARLAR DEMOKRASİYE DARBE'

Evrensel'de yer alan habere göre, açıklamayı HDP’li Meclis üyesi avukat Özgür Çağlar yaptı. Çağlar, Akdeniz Belediyesi meclis toplantısı öncesi HDP’li meclis üyelerinin gözaltına alınmasını, siyasi ve uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir olay olarak değerlendirdi. Toplantıda kabul edilen kararların demokrasiye darbe olduğunu belirten Çağlar, “50 milyonluk borçlanma, Yılmaz Güney Parkı’nın yurda çevrilmesi ve Mersin’in Akdeniz Belediyesi’ne ait olan en değerli yeri TEDAŞ binasının satışıyla ilgili kararlar alındı. Bu süreci Akdeniz halkına anlatacağız. Akdeniz Belediye Başkanı şunu sanmasın; ‘biz bu kararları aldık, istediğimiz gibi bu belediyeyi yöneteceğiz’” dedi.

Çağlar, bu davanın hem hukuki hem de siyasi mecrada takibini yapacaklarını ifade ederek, diğer partilere de 'bu kararların iptali ve gözaltılarla suç işleyenlerin yargılanması' için başvuruda bulunmaya çağırdı.