Korona salgınıyla yaygınlaşan dijitalleşme ve uzaktan çalışma modelleri büyük bir hızla kalıcı hale getiriliyor.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, salgın sonrasında yepyeni bir çalışma modeline geçtiklerini belirterek, "Çalışma düzenimizdeki esnekliği artık kalıcı hale getiriyoruz" dedi.

3 FARKLI ÇALIŞMA MODELİ

Bankadan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Binbaşgil, içinden geçilen süreçte dünyanın her açıdan yepyeni bir döneme girdiğini ifade ederek, müşteri alışkanlıkları ve iş modellerinde son yıllarda gerçekleşmekte olan hızlı değişimin, salgın süreci ile birlikte daha da hızlandığını anlattı.

Binbaşgil, salgın sonrası çalışma düzenini, "uzaktan çalışma", "hibrit" ve "ofisten çalışma" şeklinde üç farklı şekilde tasarladıklarını aktararak, şunları söyledi:

“Yeni çalışma düzenimizle artık her yer Akbank. Bu yeni çalışma düzeni bankamıza yeni açılımlar da getirecek. Nereden çalışırlarsa çalışsınlar, çalışma arkadaşlarımın müşterilerine en iyi bankacılık hizmetini vereceklerine, kurum kültürümüzü yaşatacaklarına inancım tam. Bu yeni yaklaşımımız kapsamında değişik zaman dilimlerinde veya yarı zamanlı çalışmayı tercih edenler gibi farklı kitlelere erişme imkânını da bulacağız. Bu yaklaşımımızın istihdam yaratmada da ülkemizde yeni açılımlara öncülük edeceğine inanıyorum.”

‘ŞUBELER YERİNDEN ÇALIŞMAYA DEVAM, GENEL MÜDÜRLÜK UZAKTAN VE HİBRİT’

Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa ise yeni çalışma düzenine ilişkin şu bilgileri verdi:

“Bir seneye yakın bir süredir uzaktan çalışma tecrübemiz oldu. Biz Akbank olarak üç farklı iş modelimizle geleceğe hazırız; müşterilerimize birebir ve yüz yüze hizmet verdiğimiz şubelerimiz yerinden çalışmaya devam edecekler, Genel Müdürlük ekiplerimizin ise yüzde 52’si uzaktan, yüzde 36’sı hibrit düzende, yüzde 12’si ise ofisten çalışacaklar. Farklı çalışma modellerinde çalışan arkadaşlarımızın bir araya gelebilmesi için platformlar tasarlıyor, aynı zamanda banka lokasyonlarında uzaktan çalışan ekiplerin fiziken bir araya gelerek çalışmalarına olanak sağlayacak ortak çalışma alanlarını planlıyoruz.”