Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Suriye'den çekilme kararının ardından devam eden gelişmeleri değerlendirdi.

 Akar, “Kürtlerin korunmasına ilişkin anlaşma sağlanmadan Suriye’den çekilmeyeceğiz” diyen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a yanıt verdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, ABD askerlerinin Suriye’den çekilmesinin IŞİD’in geri kalan militanlarının mağlup edilmesi ve Türkiye’nin Kürt milislerin güvenliği için güvence vermesi şartına bağlı olduğunu açıklamıştı.

Akar, “TSK’nın mücadelesi yüzyıllardır aynı coğrafyayı, aynı ekmeği paylaştığımız Kürt kardeşlerimizle değildir” diyen Akar, “Bizim mücadelemiz, bölgede başta Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere tüm etnik ve dini topluluklar için tehdit teşkil eden PKK/YPG ve DEAŞ’lı teröristlerledir” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, “Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye’nin Suriye’de operasyon düzenlemesini istemiyoruz” demişti.

Bolton, “Kürtleri korumaya yönelik anlaşma sağlanmadan ABD askerlerinin çekilmesi gerçekleşmeyecek” ifadesini kullanmıştı.