Barış İçin Akademisyen İnsiyatifi'nin bildirisinde imzası bulunan Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy tutuklandı.

Tutuklu akademisyenlere destekler devam ediyor. Mungan'ın tutuklu olduğu Bakırköy Kadın Hapishanesi, Kaya ve Ersoy'un tutuklu olduğu Silivri Hapishanesi önündeki nöbetler devam ediyor.

Akademisyenler, öğrenciler, aileler dayanışma için "Özgürlük nöbeti"ni sürdürüyor.

Bakırköy Hapishanesi önünde, 4. gününde olan nöbete dayanışma ziyaretleri de sürüyor. Ezilenlerin Sosyalist Partisi İstanbul İl Örgütü yönetici ve üyeleri, "Özgürlük nöbeti"ni ziyaret ederek, tutuklu akademisyenlerin serbest bırakılmasını istedi.

'BARIŞI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ'

Nöbette yer alan Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi üyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Gök, Kürt halkına karşı yürütülen zulme karşı çıktıkları, barış istedikleri için bildiri yayınladıklarını hatırlattı. Aynı metne imza atan üç meslektaşlarının tutuklandığını söyleyen Gök, onların serbest bırakılması için "Özgürlük nöbeti"ne başladıklarını kaydetti.

Dayanışma ziyaretleri ile nöbetin yaygınlaştığını ve büyüdüğünü ifade eden Gök, "Buraya her kesimden birçok kişi dayanışmaya geliyor. Bu da bizim yalnız olmadığımızı gösteriyor. Umuyoruz ki; bu hukuksuzluğa son verilir. Mücadelemizi büyüteceğiz ve barışı söke söke alacağız" dedi.

Gök, dayanışmanın daha büyütülmesini istedi.

'DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİP ÇIKALIM'

Boğaziçi Öğretim üyesi Ercan Alp, Barış İçin Akademisyenler'in yayınladığı metne imza atmadığını belirtti. "Boğaz içi üniversitesinin bir kültürü olarak biz fikir özgürlüğüne çok önem veriyoruz" diyen Alp, tutuklanan akademisyene Esra Mungan'ın kendi düşüncelerini açıkladığı için suçlu bulunmasını onaylamadıkları için nöbette yer aldığını söyledi.

Her türlü görüşten akademisyenin nöbette yer aldığını kaydeden Alp, "Esra Mungan'ın fikirlerine katılalım ya da katılmayalım, onun düşüncelerini özgürce açıklayabilmesinden yana olduğumuz için burada bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Düşüncenin özgürce ifade edilmesi hakkına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Alp, barış nöbetine destek verilmesini istedi.

Tutuklu akademisyenlerin arkadaşları, dostları, öğrencileri ve aileleri her gün Bakırköy ve Silivri hapisaneleri önünde 12:00 ile 17:00 saatleri arasında çadır açarak, nöbet tutuyor. Nöbet, tutuklu akademisyenler serbest bırakılana kadar devam edecek.