Akademisyen, yazar ve mimar Prof. Dr. İhsan Bilgin 69 yaşında hayatını kaybetti. Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi kurucularından Bilgin'in cenaze töreniyle ilgili bilgiler henüz netleşmedi. 

1953 yılında doğan İhsan Bilgin İstanbul Erkek Lisesi’ni ve İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde tahsilat gördü. 1980 yılında yüksek mimar (İTÜ), 1990’da doktor (İTÜ), 1994’te doçent (YTÜ), 2000’de profesör (YTÜ) oldu. 1982’de Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde başladığı öğretim üyeliği görevini 2004 yılına kadar sürdürdü. 1985’ten bu yana kendi atölyesinde üniversiteler bünyesinde yapmış olduğu çok sayıda mimari projesi ve uygulanmış işleri bulunuyor.

Bilgin, modern dönem konut, yerleşme ve imar tarihleri ile 20. yüzyıl mimarlığı üzerine çalıştı ve dersler verdi. Eylül 2004’te İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programını kurdu ve koordinatörlüğünü üstlendi. Bilgin daha sonra 2009’da açılan Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin kurucu dekanı oldu.

1987-2002 yılları arasında Metis tarafından yayımlanan Defter dergisinin editörleri arasında yer alan Bilgin, Taraf ve Serbestiyet'te yazdığı yazılarla da biliniyor. Bilgin'in yazdığı kitaplar arasında "Mimarın Soluğu: Peter Zumthor Mimarlığı Üzerine Denemeler," "Viyana Chicago: Metropol ve Mimarlık," "Londra: Metropol ve Mimarlık," "Kıtanın Başkentleri: Paris, Berlin" bulunuyor.

İhsan Bilgin'in hayatını anlattığı bir belgesel video da bulunuyor.