Caner Aktan/ Demokrat Haber Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi'nde 153 akademisyen için 'Akademik Giysi Töreni' düzenlendi. Törende 'Bu suça ortak olmayacağız!' bildirisine imza veren akademisyenler en sona bırakıldı.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ)’nde akademik aşama kaydeden 153 akademisyen, 2015-2016 Öğretim Yılı Akademik Giysi Töreni’nde başarılı çalışmalarıyla ulaştığı unvanın cübbesini giydi.

Törende bu yıl içerisinde akademik gelişim gösteren 46 öğretim üyesi yardımcı doçent, 84 öğretim üyesi doçent ve 23 öğretim üyesi ise profesör cübbesi giydi.

Törende ayrıca üç farklı enstitüde yaptıkları çalışmalarla ilk üçe giren dokuz akademisyene ‘Bilimsel Başarı Ödülü’ takdim edildi.

EN SONA BIRAKILDILAR

Kocaeli Üniversitesi Rektörü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktoru olan Prof. Dr. Saadetin Hülagü törende AKP'nin 2023 ve 2071 hedeflerine vurgu yapan bir konuşma yaptı. Ardından cübbe giyme törenine geçildi.

Kocaeli Üniversitesi'nde de 21 akademisyenin imza verdiği 'Bu suça ortak olmayacağız!' bildirisine imza atan Doç. Dr. Mahmut Hakan Koçak ve Doç. Dr. Burcu Yakut Çakar cübbe giyme töreninde en sona bırakıldı.

Doç. Dr. Mahmut Hakan Koçak ve Doç. Dr. Burcu Yakut Çakar ile birlikte çok sayıda akademisyen geçtiğimiz günlerde Kocaeli'de sabah saatlerinde gözaltına alınmışlardı