Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Başbakan Erdoğan'ın A takımına katılacağı yönündeki iddialara çok sert çıktı.

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Fatih Erbakan, Saadet Partisi Sürmene İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği programa katıldı.

Fatih Erbakan, 'AKP'ye geçip Başbakan Erdoğan'ın A Takımı'nda olacak' iddialarına da cevap verdi. Erbakan, 'Başbakan Erdoğan'ın A Takımı'na katılmaktansa Milli Görüş'te çaycılık yaparım daha iyi' dedi.

Türkiye ve dünyadaki olayları değerlendiren Fatih Erbakan ülkenin felakete sürüklendiğini savundu.

SIFIR SORUNDAN SIFIR KOMŞUYA

Dış politikadaki yanlışlara değinen Erbakan, AKP hükümetinin "komşularımızla sıfır sorun" hedefinden "sıfır komşu" noktasına düştüğünü ifade etti. Erbakan, "Bir yıl öncesine kadar komşularımızla sıfır sorun dediler. Bir arada olacağız dediler. Biz de sandık ki gerçekten bunu başarabilecekler. Ama geldiğimiz şu noktada Türkiye'nin bir tane sorunsuz komşusu kalmadı. İran'a cephe aldık, Irak'a cephe aldık. Suriye ile savaşın eşiğindeyiz. Daha geçtiğimiz haftalarda Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanı Irak'a sokulmadı, uçağı sınırdan geri döndürüldü. Büyük ülke olduk derken, bir bakanımızı bile komşu ülke topraklarına indiremez hale geldik. Sayın başbakan bir yandan BM adaletsiz, kararları yanlış diye nutuk atarken, KKTC'nin BM tarafından ortadan kaldırılması anlamına gelen Annan Planı'na destek çıkmıştır. NATO'nun Libya'yı işgal planına destek olmuştur. Bugün İzmirimiz, NATO'nun Güney kanadının komuta merkezi haline gelmiştir. Ondan daha kötüsü ülkemizde tam 28 adet NATO üssü vardır. Ve hiçbir NATO ülkesinde bu kadar çok NATO üssü bulunmamaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN'IN A TAKIMINA GİRMEKTENSE…

Erbakan, hakkında çıkarılan "AKP'ye katılacak" iddialarına şöyle cevap verdi: "Zaman zaman Fatih Erbakan, kardeşleri ile AKP'ye iltihak edecek diye saçma sapan iftiralar atanlar oluyor. Bakın buna yine bu yöreden bir örnek ile cevap vermek istiyorum. Oflulara sormuşlar, Trabzon'a mı yoksa Rize'ye mi bağlanmak istersiniz. Oflulara süre vermişler, düşünün, taşının demişler. Süre dolmuş, kararınız nedir diye sormuşlar: "Oflular ise biz bir yere bağlanmıyoruz. Eğer çok istiyorlarsa Trabzon bize bağlansın!" demişler. Biz de aynısını AKP için söylüyoruz. AKP'lilere buradan çağrı yapıyoruz. Gelin Saadet Partisi'ne katılın, asıl olay işte budur! Biz bu davanın ne kadar şerefli dava olduğunun farkındayız Başbakan Erdoğan'ın A takımında olacak diye ifadeler kullananlar var. Herkes şunu bilsin ki AKP'nin A takımında yer almaktansa Milli Görüş'ün çaycı kadrosunda olmayı tercih ederiz."