Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse ve AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, Ankapark'ta basın açıklaması yaptı.

Köse, "Sayın Mansur Yavaş, buranın harabeye çevrilmesini bilerek kasten sağlamıştır. Bunun sorumlusu, bu hale dönüşmesinin sorumlusu Mansur Yavaş’tır" dedi.

Köse, Ankapark'a yapılan yatırımın, Ankaralıların milyonlarının, milli servetin çürütüldüğünü ve heba edildiğini söyledi.

Köse, "Burada tam bir ihmal ve iş bilmezlikle birlikte oluşan bir kamu zararı var. Ankapark'ta oluşan bu kamu zararının bir an evvel tespit edilerek, sorumlularının adalet önünde hesap vermesi lazım" dedi.

AK Partili Köse, "Avrupa'nın en büyük tema parkı olarak inşa edilen ve hizmete açılan Ankapark'ın enkaz hale getirilmesinin sorumlusu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tır. ABB Meclisi'nde bir önerge vererek komisyon marifetiyle Ankapark'ta oluşan zararın tam olarak tespit edilmesi ve sorumluların cezalandırılması açısından oluşan kamu zararının ödenmesiyle ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Köse, yaptığı açıklamada şunları söyledi:   

"Ankara'nın bu en önemli vizyon projelerinden birisi olan Ankapark'ın özellikle çocuklarımıza gençlerimize hizmet vermesi gerçekten çok önemli. Çocuklar ile birlikte aileler Ankara'da gezilecek mekan arıyorlar.

Sayın Yavaş'ın burayı halka açması ve gezdirmesi kendisi açısından utanç verici bir durum çünkü bu tablonun sorumlusu kendisidir ama bir taraftan halkın görmesi için de önemlidir.

Yavaş’ın inandırıcılığı bitmiştir. Ankapark'ı bu hale kim getirdi herkes biliyor ve zaten doğru düzgün projesi olmayan, zaten bugüne kadar verdiği sözleri tutamayan bir kilometre bile metro inşa edemeyen, ‘9 ayda 58 kilometrenin projesini yapacağım 4 yılda da tamamını yapacağım’ demişti bir kilometre bile metro inşa edemeyen, kendi fildişi kulelerinde gezinen bir belediye başkanı var.

“MANSUR YAVAŞ ÇOCUKLARDAN ÖZÜR DİLEMELİ”

Buraya bakın bir acizlik var, sayın Yavaş’tan en başta Ankaralı çocuklardan özür dilemesini istiyorum. Ankara'da çocuklarımızı buradan mahrum bıraktığı için özür dilemesini istiyorum.

“BİLEREK HARABEYE ÇEVİRDİ”

Sayın Mansur Yavaş, buranın harabeye çevrilmesini bilerek kasten sağlamıştır. Bunun sorumlusu, bu hale dönüşmesinin sorumlusu Mansur Yavaş’tır. Sorumluluk sahibi, o makama yakışır bir belediye başkanının yapması gereken şey şirket yetkilisini çağırıp bunu konuşmaktır.

“GÖKÇEK'LE EKRANLARDA KOZLARINI PAYLAŞSIN”

Sayın Mansur Yavaş’ın bir hesabı varsa ki bugüne kadar hep bunun peşinde olmuştur. 3 dönem aday olduğu için bir türlü belediye başkanı olduğunu anlayamadı. Ama bir hesabı varsa gider Melih Gökçek ile karşı karşıya çıkar ekranlara kozlarını paylaşır. Üç buçuk yılda Ankara’ya hiçbir şey yapmadığı gibi siyasi tartışmalarla bugüne kadar getirdi."