AK Parti İl Başkanı Selim Temurci yaptığı açıklamayla üç yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti İstanbul İl yönetimini ziyareti sırasında elini sıkmadığı İl Başkanı Selim Temurci, daha önce istifa etmiş ancak “Şu an zamanı değil” denilerek geri çevrilmişti.

Bu arada, Rize’nin Çayeli İlçesi’nde, 'FETÖ' soruşturması kapsamında Ak Parti’li Selim Temurci’nin kardeşi Ömer Temurci’nin de aralarında bulunduğu 7 iş insanı gözaltına alınmıştı.

Ömer Temurci, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Temurci  istifa açıklamasında özetle şunları söyledi: "Hiçbirimiz o alçak FETÖ ihanetini beklemiyorduk. bu bina direnişin ilk talimatlarının önerildiği merkezlerden biri oldu. Biz o gece milletine, devletine, liderine sahip çıkmak için ben buradayım diyen il teşkilat AK Parti İstanbul teşkilatı oldu. 15 Temmuz İstanbul teşkilatının kazandığı en büyük zaferdir. Başarı ya da başarısızlık işe kattığınız samimiyetle ve gayretinizle ilgilidir. Rabbim o samimiyeti yakinen bilendir. Önemli olan ona mahcup olmamaktır. Bizim davamız rakamlara sığmayacak kadar büyük bir davadır. AK Parti teşkilatları olarak yeni imtihanlarla karşı karşıyayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş görevden ayrıldı. Onun beyefendiliğine yakışır şekilde bu olay gerçekleşti. Birilerinin değil bu davanın adım olmak en önemli misyonumuz olmuştur. Makam hırsına kapılmadan, inandığı doğrulara söylemeyi nasip eden Rabbime şükrediyorum. AK Parti İl Başkanlığı görevimden onurla ve itibarla ayrılmanın mutluluğu içindeyim. Tüm çalışma arkadaşlarıma, teşkilatımızın bütün mensuplarına bu dava için bizimle döktüğü ter için en kalbi şükranlarımı arz ediyorum. Teşkilatın her bir ferdine bizden yana haklarımız helal olsun. Zor bir dönem de 3 genel başkanla çalıştım. 3 yılı birlikte geçirdik."