Türkiye'yi sarsan ve 3 bakanın oğullarının da gözaltına alındığı operasyonla ilgili Hükümet'ten beklenen açıklamalar Bülent Arınç ve Başbakan Erdoğan’dan geldi.

Bülent Arınç, “Bu işi yapanları bulacağız. Devlet içinde kümelenmiş ve yuvalanmış illegal bir örgüt söz konusu ise bunları ortaya çıkarmak boynumuzun borcu olsun” dedi.

Başbakan Erdoğan da aynı görüşte:

“Bunlar da bir nevi çetedir. Çetelerin ‘devletin içinde devlet olma’ anlayışıyla süreci istedikleri gibi yönetme gayreti içine girme olayıdır. Devlet içinde bir devlet gayretiyle bu adımları atıyorlar. Fakat bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. Bu babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. Şuymuş buymuş bizi enterese etmez, bizi enterese eden aydınlık yarınların Türkiyesidir.”

Görüldüğü gibi Ak Parti hükümeti yaşananları devlet içinde devlet olarak hareket eden bir çetenin, illegal örgütün faaliyetleri olarak değerlendiriyor. Ve ‘örgüt’ olarak tanımladığı bu grubun üzerine gideceğinin mesajını veriyor.

Kamuoyu burada örgüt olarak ifade edilen kesimin Fethullah Gülen Grubu’na bağlı başta emniyet ve yargı içinde örgütlenmiş kesimler olduğunu anlıyor.

Peki sayın Arınç, sayın Başbakan, ve hükümet yanlısı sayın yazarlar;

Bu ülkede yıllardır birçok kurmaca operasyon sonrası benzer iddialar gündeme geldiğinde ne yapıyordunuz siz?

Bu ‘çete’ dediklerinizle birlikte değil miydiniz?

Muhalifleriniz birer birer tutuklanıyor, itibarsızlaştırılıyorken sesiniz çıkıyor muydu?

Ahmet Şık ve Nedim Şener ile birlikte birçok kişi baştan sona kurmaca bir operasyonla tutuklanıp mağdur edilirken ne yaptınız?

Eskişehir Emniyet Müdürünüz Hanefi Avcı hakkında sırf cemaatin yaptıklarını yazdığı için birçok dava açılırken neredeydiniz? Üstelik polisiniz Hanefi Avcı’ya Devrimci Karargah örgütüne üyelikten ceza bile verildi. Ergenekon üyeliğinden de yargılaması sürüyor.

Ya KCK operasyonlarına ne diyelim? Büşra Ersanlı, Ragıp Zarakolu gibi çok tanınmış isimler bırakılıp davalardaki hukuksuzluklara yönelik tepkiler dindirildi, ancak içeride hala binlerce yasal faaliyet yürüten Kürt siyasetçi tutuklu durumda.

Bugün çete dediklerinizle birlikte yıllardır muhaliflerinizi yargı kıskacına alıp, itibarsızlaştırıp, kriminalize edip, içeri tıkmadınız mı?

Sonra, “ah ah, vah vah, çok üzüldük, ama ne yapalım, memlekette bağımsız yargı var, herkes bağımsız yargının kararlarına saygılı olmalı” diye dalga geçmediniz mi tutuklu yakınlarıyla?

“Muhalifi sustur kılıfını yargı diker” dönemi yaşamıyor muyuz yıllardır?

Bir tarafı MİT’ten, bir tarafı polisten beslenen iki grup sözde gazeteci özde tetikçi tarafından muhalifleri susturulmuş medyayı çamur deryasına çevirmediniz mi?

***

Etme bulma dünyası işte!

Fethullah Gülen Grubunu “illegal örgüt, çete” olarak nitelemek ve üzerine gidileceğini açıklamak Ak Parti hükümetine, Başbakan Erdoğan ve Bülent Arınç’a nasip oldu.

Ak Parti iktidarının yaptıklarının 12 Eylül’den, 28 Şubat’tan beter olduğunu savunmak da Fethullah Gülen Grubu’na düştü.

Dün beraber yediğiniz hurmalar bugün sizi de tırmalıyor, değil mi?

***

Ama yağma yoook!

Bugün ortaya dökülen rüşvet, kaçakçılık ve yolsuzluk iddiaları yenilir yutulur şeyler değil.

Bunları “devlet içinde devlet” var diyerek örtemezsiniz.

Velev ki bunları “devlet içinde kümelenmiş ve yuvalanmış illegal bir örgüt” dediğiniz kesim yaptı.

Bu durum bu iddiaların hesabının verilmesini engelleyemez.

Masum insanları uyduruk kurgularla tutuklamasını bildiğiniz gibi, yediğiniz haltların hesabını vermeyi de bileceksiniz.

***

Siz cemaat konusunda söylediklerinizde çok haklısınız.

Ancak, cemaat de sizin hakkınızda söylediklerinde haklı.

Onlar devlet içinde devlet olup, çeteleşip önlerinde engel gördüklerini her türlü yöntemle yok etmeye giriştiler. -Ki öküz ölene kadar buna itirazınız yoktu…

Siz de kibirli, otoriter, baskıcı bir tek adam düzeni ve ‘Gaz Cumhuriyeti’ kurdunuz. Medyayı tek tipleştirdiniz. Muhalifleri susturdunuz. -Ki öküz ölene kadar onların da buna itirazı yoktu…

Beraber yürüdünüz siz bu yollarda.

Yıllardır ensemizde beraberce boza pişirdiniz.

Dökün şimdi birbirinizin pisliklerini.

Dökün ki arınsın bu ülke kirinden, biraz da olsa....