Urfa’nın Siverek ilçesinde, 15 yaşındaki A.B. 2018’de karın ağrısı şikâyetiyle anne ve ablası ile gittiği Siverek Devlet Hastanesi’nde doğum yaptı. İfadesi alınan A.B., dayısı M.İ. ve ağabeyi M.B.’nin birçok kez cinsel saldırısına uğradığını ve hamile kaldığını bilmediğini söyledi.

DNA testinde doğan çocuğun babası, sanıklardan hiçbiri çıkmadı.

Ancak suçlarını kabul eden sanıklara Siverek 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 24’er yıl hapis cezası verildi.

İstinaf mahkemesi mağdurun doğum yaptığı sırada biyolojik yaşının öğrenilmesi ve mağdura istismarda bulunan başka kişiler olup olmadığının araştırılarak bebeğin babasının kim olduğunun sorulmasını istedi ve kararı bozdu.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre, hukuki süreci uzaktan takip eden bazı avukatlar, ailenin sanık ağabey M.B, için avukat aradıklarını ama kızlarını yalnız bıraktıklarını söyledi.

Sanık dayı M.İ. mağdur A.B.’nin kendisini birlikteliğe zorladığını belirterek kendisinin görme engelli olduğunu söyledi.

Suçlamaları Emniyet ve savcılık ifadesinde kabul eden M.B. kardeşinin kendisi ile birlikte olmak istediğini, kendisinin de kabul ettiğini söyledi.

Mahkeme aşamasında ise M.B. savcılık ve Emniyet ifadelerini değiştirerek suçlamaları kabul etmedi.

Anne S.B. ise kızının kilo aldığını fakat hamile olduğunu bilmediğini söyleyerek “Kızım böyle konulara meyilli birisi değil. Hamile olduğunu ilk defa hastanede öğrendim. Kızıma kesinlikle zorla bir şeyler yapıldı” dedi.

OĞLUNDAN DEĞİL, KARDEŞİNDEN ŞİKÂYETÇİ

Anne S.B. oğlundan şikâyetçi olmadığını ancak kendi erkek kardeşinden şikâyetçi olduğunu söyledi. Mağdur A.B. duruşmalarda dayısı ve abisinden şikâyetçi olmadığını ifade ederek, “Çünkü ağabeyim ve dayım ceza alırlarsa hapishaneden çıktıklarında beni döverler. Aileme teslim edilmek istiyorum” dedi.

BEBEĞİYLE KORUMA ALTINDA

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi ise kararı bozarak mağdur A.B.’nin doğum yaptığı sırada biyolojik yaşının öğrenilmesi ve bebeğin babasının kim olduğu sorulmasını isteyerek kararı bozdu.

Avukatlar, mağdur A.B. için meslektaşlarından davaya müdahil olma çağrısı yaptı.

İlk duruşma 10 Mart’ta Siverek 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. A.B. ve bebeğini devlet koruma altına aldı.