Show TV’de yayımlanan ve başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Serenay Sarıkaya, Nur Sürer, Canan Ergüder ve Nejat İşler’in paylaştığı "Aile" dizisi, dün akşam 7'nci bölümüyle ekrandaydı.

Bölümde, "Kızılcık Şerbeti" dizisine "kadına şiddet" sahnesi gerekçe gösterilerek verilen beş kez yayın durdurma cezası eleştirildi.

RTÜK’ün cezası nedeniyle ekrana gelmeyen "Kızılcık Şerbeti"ne gönderme yapılan dizinin bir sahnesinde "Tugi" karakteri, “İşimizi çabuk halledelim, benim akşam dizim var. Kızılcık Şerbeti” dedi.

NE OLMUŞTU?

Kızılcık Şerbeti dizisinin geçtiğimiz haftalarda yayımlanan bir bölümünde zorla evlendirilen Nursema karakteri, evlendiği erkek tarafından camdan aşağı atılmıştı. Diziye RTÜK tarafından kadına şiddet sahnesi nedeniyle 5 hafta durdurma ve 1,5 milyon TL ceza verilmişti.

Cezanın iptali için Twitter’da "#RTÜKKızılcıkŞerbetineDokunma" etiketiyle kampanya başlatılmıştı. Birçok izleyici ve sanatçı da RTÜK'ün kararına tepki göstermişti.

Show TV'nin avukatlarının cezaya itirazının ardından yüksek mahkeme nisan ayının ilk haftasında yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve dizinin yeni bölümü 7 Nisan'da yayımlanmıştı.

Ancak 14 Nisan'daki yeni bölüm ekrana gelmeden önce son dakika bir karar alınmış, Ankara İdare Mahkemesi “yürütmeyi durdurma” kararını kaldırmıştı. Bu sebeple dizinin yeni bölümü yerine kanalda "İslamofobi belgeseli" yayımlanmıştı.