Kayyım atanarak görevinden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, İsveç Parlamentosu'nda düzenlenen toplantıya video konferans ile katıldı. İsveç Parlamentosu'nda bulunan grupların oluşturduğu Kürt Dayanışma Grubu’nun Parlamento'da düzenlediği Kayyım Darbesi karşıtı toplantıya çok sayıda İsveçli parlamenter ve siyasetçi katıldı.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede Ahmet Türk parlamenterlerden gelen soruları da yanıtladı. İsveçli parlamenterlerden gelen, “Uluslararası dayanışma ne boyutta, sizin özgürlük mücadeleniz neden sekteye uğratılıyor, size yönelik terörizm yaftası çalışmalarınızı ne derece de sekteye uğratıyor” gibi soruları yanıtlayan Ahmet Türk’ün, Türkçe ve Kürtçe yaptığı konuşmasından şu başlıklar ön plana çıktı:

“Türkiye’de terörizm suçlaması sadece PKK’ye yönelik yürütülmüyor. Hak ve özgürlük talebinde bulunan ve bunun için mücadele eden bütün Kürtler terörist olarak görülüyor. Öcalan, barış için önemli bir aktördür ve barış için rol oynuyor. Ancak üzerinde ağır bir tecrit uygulanarak bu rolü oynaması engelleniyor. Kürtlerin mücadelesi sadece kentlerini kurtarmaya yönelik değil, bütün Ortadoğu’yu demokratikleşme mücadelesidir. Bize yönelik saldırı mülteci meselesinde de görüldüğü gibi Avrupa’yı da etkiliyor.”