Ahmet Türk, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 16 gazeteciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk, “Haksızlık, zulüm, hukuksuzluk nereden gelirse ve kime karşı yapılırsa yapılsın suskun kalmamak lazım” dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 8 Haziran’da gözaltına alınan 20’si gazeteci 22 kişiden Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş Başkanı Serdar Altan, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, JINNEWS Müdürü Safiye Alagaş, Xwebûn Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş ile gazeteciler Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin 16 Haziran’da tutuklanmıştı. Gazetecilerin tutuklanmasına gerekçe olarak yaptıkları haber ve programlar gösterilmişti.

Mezopotamya Ajansı'ndan Ahmet Kanbal'a konuşan Ahmet Türk, gerçekleri dile getiren gazetecilerin sindirilmesi ve susturulması kapsamında bir operasyon yapıldığını söyledi. Türk, “Kürt medyası veya gerçekleri yazan demokrat medya susturulmak isteniyor. Hedef haline getirilmek isteniyor” dedi.

Türkiye’de bugün politika, siyaset ve yargının benzer bir akılla yürütüldüğünü belirten Türk, kendisinin de birçok programda tutuklanan kimi gazeteciler ile birlikte olduğunu söyledi.

'BİR OPERASYON OLARAK DEĞERLENDİRMEK LAZIM'

Kürt gazetecilerin Kürt siyasetçilerle, Türkiye’deki sorunları dile getirenlerle, sivil toplum örgütleriyle programlar yaptıklarından dolayı hedef haline getirildiklerinin ifade eden Türk, “Bir yerde bütün bunların önüne set çekmek için yapılan bir operasyon olarak değerlendirmek lazım” ifadelerini kullandı.

Yaşananlara karşı daha örgütlü bir çalışmanın yapılması, halkın bütün hukuksuzluklara karşı ses yükseltmesi gerektiğini vurgulayan Türk, “Nerden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin, bu konuda suskun kalmamak lazım. Medyaya yapıldığı zaman suskun, başka şeye yapıldığı zaman sesini çıkaran bir siyaset anlayışı var Türkiye’de” diye konuştu.

Türk, "Haksızlık, zulüm, hukuksuzluk, nereden gelirse ve kime karşı yapılırsa yapılsın, suskun kalmamak lazım. Buna karşı çıkmak lazım. Eğer Türkiye’de gerçekten böyle kamuoyu oluşursa, sivil toplum örgütleri bu konuda ortak kararlı bir şekilde bütün bu haksızlıklara karşı ortak seslerini yükseltirse, inanıyorum birçok şey değişir” ifadelerini kullandı.