HDP İstanbul 2'nci bölge milletvekili adayı gazeteci- yazar Ahmet Şık, seçim çalışmaları kapsamında, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Cemiyet yönetimiyle görüşen Şık, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Diyarbakır mitingiyle ilgili, "Muharrem Bey'in Diyarbakır mitinginde, resmi açıklamaya gerek kalmadan seçmen, tavrını gösterdi. Seçmen, Muharrem Bey'in Kürt sorununu nasıl çözeceğini açıkça söylemesini bekliyor. En net söyleyen de Muharrem Bey oldu" dedi.

Yoğun seçim çalışması yaptığını anlatan Ahmet Şık , "7 Haziran seçimlerindeki gibi coşku yok; ama baskılardan dolayı bu yok. Ancak o zamanki gibi alınacak oy görüntüsü var. Sonuç olarak 7 Haziran'dan daha güçlü olunacağını düşünüyorum. Geçen seçimde baraj yıkma iddiası vardı, şimdi saray rejimini yıkma iddiası var" diye konuştu.

Seçimleri “ikinci kurtuluş savaşı” olarak niteleyen Ahmet Şık, “Demokrasi mücadelesi, iğneyle kuyu kazmak gibi. Siyasi parti kılığına girmiş mafya grubu, devleti yağmalıyor. Şunlardan bir kurtulalım da iyi bir gazete kuralım” şeklinde konuştu.Şık, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin ise, “Muharrem Bey’in Diyarbakır mitingi her şeyi gösterdi, resmi açıklamaya gerek kalmadı. Halk, birlikteliği kendisi gerçekleştirdi” şeklinde konuştu.

Şık ve partililer, daha sonra 9 Eylül Gazetesi’ni de ziyaret ederek, gazeteciliğin sorunları üzerine sohbet ettiler.

Ahmet Şık v e HDP İzmir milletvekili adayları, İnsan Hakları Derneği’ni de ziyaret ederek, derneğin hazırladığı kayıplar ve hasta mahpuslar taahhütnamesini imzaladılar. Ziyaret sırasında konuşan İHD temsilcileri, özellikle cezaevlerinde tutuklu ve hükümlerin çok kötü koşullarda yaşam sürdüklerini ve 1100’den fazla hasta tutuklu bulunduğunu, bu sorunlara dair milletvekillerinden çalışma talep ettiklerini ifade ettiler.

HDP milletvekili adayı Mehmet Aker ise taahhütnameleri imzalayıp gerek parlamento içinde, gerekse parlamento dışında hasta tutsaklar ve kayıplar için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Bir diğer milletvekili adayı olan Serpil Kemalbay da böyle bir taahhütname imzalanmasının “abes” olduğunu ifade ederek, “Bir şeye kutsiyet atfedeceksek bu yaşam hakkı olmalıdır. Bu hakkı savunmak hepimizin temel görevidir. Maalesef Türkiye’de en çok saldırılan haklardan biri insanların, canlıların yaşam hakkıdır” dedi.

Konuşmaların ardından aralarında Ahmet Şık’ın da yer aldığı adaylar taahhütnameleri imzaladılar.