Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün "selefilik" açıklamasını değerlendirdi.

Şık, Cübbeli Ahmet Hoca'nın açıklamasına ilişkin "Cübbeli Ahmet bile kalkmış selefilik konusunda uyarıda bulunuyor, iç çatışmaya gidecek. Çünkü Cübbeli Ahmet bir devlet ajanıdır zaten. Ona zaten birileri bunu söyletiyor. İslami itikadi bilgisiyle bir şey söylüyor ya da rakip tarikat ve cemaatleri eksiltme kaygısıyla söylüyor olabilir ama orada gerçekten çok büyük bir risk var. Tam da önümüzdeki gelecekte neyle kavga edeceğimizi bize anlatıyor" dedi.

Ahmet Şık, Tunceli Belediyesi tarafından düzenlenen Munzur Kitap Günleri'nde konuştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Şık, 'Cübbeli Ahmet'in "Camileri vermişsiniz Vahabilerin eline" açıklamasını değerlendirdi.

"CÜBBELİ AHMET BİR DEVLET AJANIDIR, BİRİLERİ ONA BUNU SÖYLETİYOR"

Şık, yakın gelecekte en büyük sorunun "selefilik" olacağına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Baktığınızda çok büyük bir enkaz var. Devletin içerisinde kadrolaşmış bu kadar tarikat, cemaat artığının yada bir takım tarikat cemaatçilerin olması önümüzdeki en büyük meselelerden biri. Türkiye'nin iktidar değişsin değişmesin önümüzdeki 10, 20, 30 yıl için; yakın gelecekteki en büyük sorun selefilik olacak. Beğenin beğenmeyin. Muhtemelen hiçbirimiz beğenmiyoruz ama Cübbeli Ahmet bile kalkmış selefilik konusunda uyarıda bulunuyor, iç çatışmaya gidecek.

Çünkü Cübbeli Ahmet bir devlet ajanıdır zaten. Ona zaten birileri bunu söyletiyor. İslami itikadi bilgisiyle bir şey söylüyor ya da rakip tarikat ve cemaatleri eksiltme kaygısıyla söylüyor olabilir ama orada gerçekten çok büyük bir risk var. Bakın bu ülkede bir milli maç sırasında İslam devleti eski adıyla IŞİD'in attığı bombayla katledilen insanlar için saygı duruşu yapılırken ıslıkla yuhalayan bir memleket burası. Anadolu irfanı denilen şey tam da bu işte. Tam da önümüzdeki gelecekte neyle kavga edeceğimizi bize anlatıyor."