14 yıl önce yaşamını yitiren Ahmet Kaya anısına hazırlanan saygı albümü 3 Mart'ta piyasaya çıkıyor. Sezen Aksu'dan Halil Sezai'ye, Zuhal Olcay'dan Bülent Ortaçgil'e 23 sanatçı, Kaya'nın en sevilen şarkılarını yorumladı.

"BİR EKSİĞİZ"

İki CD'den oluşan 'Bir Eksiğiz' adlı albümün kapak tasarımını ise 2007 yılında silahlı saldırıya kurban giden gazeteci Hrant Dink'in kızı Sera yaptı. Albümde şair Küçük İskender ve Okan Bayülgen de okudukları şiirlerle yer aldı.

23 FARKLI STÜDYODA KAYDEDİLDİ!

Gülten Kaya tarafından bir yıl önce proje haline getirilen “…Bir Eksiğiz” isimli iki CD’den oluşan bu sürpriz albümde 23 sanatçı Ahmet Kaya eserlerini yorumluyor. Prodüktörlüğünü Gülten Kaya’nın yanı sıra sanatçı Yavuz Bingöl de üstleniyor. Proje danışmanı ise Ahmet Kaya’nın kızı Melis Kaya.

Ağırlıkla rock grupları ve sanatçılarının yer aldığı albüm çalışması, 23 farklı stüdyoda kaydedildi. Sanatçıların, yorumladıkları eserleri bütünüyle kendisinin seçtiği, düzenlemelere ve yorumlara hiç müdahale edilmeyen bu özel çalışmada Ahmet Kaya’nın müziğe dair özgürlük anlayışına da bir saygı duruşu gerçekleştirildiğini düşünen yapımcılar “Ahmet Kaya böyle olmasını isterdi” empatisinden yola çıktıklarını ifade ettiler.

Sezen Aksu’dan Teoman’a, Aynur’dan Halil Sezai’ye, Gripin grubundan Bülent Ortaçgil’e, Zuhal Olcay’a kadar pek çok sanatçı bu çalışmada yer alıyor.

...BİR EKSİĞİZ

Ahmet Kaya bestelerindeki zenginliği ve müzikal skalayı keşfetmeyi ve onun şarkılarını yepyeni kuşaklarla buluşturmayı amaçlayan “…Bir Eksiğiz” adlı iki CD'den oluşan albümün kapak tasarımı gazeteci Hrant Dink’in kızı Sera Dink tarafından gerçekleştirildi.

Sanatçının şiirle ilişkisine de selam verilen albümde şair Küçük İskender ve Okan Bayülgen de okudukları şiirlerle yer aldılar. “…Bir Eksiğiz” adlı albümde Ahmet Kaya’nın da sesiyle katıldığı iki farklı eserin biri Leman Sam, diğer Ceza tarafından yorumlanarak, albümün başka bir sürprizini oluşturdu.

Ahmet Kaya için 2002 yılında yayımlanan ilk saygı albümü “Dinle Sevgili Ülkem” den sonra ikinci saygı albümü “…bir eksiğiz”, yine sanatçının ismini de taşıyan GAM (GültenAhmetMelis) MÜZİK tarafından gerçekleştirilmiş oluyor.

Ahmet Kaya bestelerindeki zenginliğin de fark edileceği iki CD'lik albüm için Rock, Pop, Rap dahil olmak üzere, müzikal anlamda birbirinden tamamen farklı disiplinlerden gelen sanatçılar biraraya geldi.

Gülten Kaya’nın, “Kalbimle hayatın arası çok açıktı. Geldiniz, çok incelikliydiniz, daha da iyileştirdiniz. Su olsun sesleriniz.” cümlesiyle teşekkür ettiği “…bir eksiğiz” adlı çalışma 3 Mart tarihinde raflardaki yerini alacak.

...bir eksiğiz albümü için hazırlanan 2 teaser:



CD 1

Aylin Aslım: İçimde Ölen Biri

Aynur: Kaçakçı Kurban

Bajar (Vedat Yıldırım): Cinayet Saati

Bülent Ortaçgil: Mahur Büyük Ev

Ablukada: Katlime Ferman

Cem Adrian: Yakamoz

Gece Yolcuları: Kendine İyi Bak

: Ayrılığın Hediyesi

Hakan Vreskala: Kum Gibi

Halil Sezai: Başım Belada

Harun Tekin: Beni Vur

Hayko Cepkin: Memleket Hasreti





CD 2

: Korkarım

Mehmet Erdem: Hep Sonradan

Moğollar: Metris'in Önünde

: Doruklara Sevdalandım

Redd: Sorgucular

Sezen Aksu: Ağladıkça

Teoman: Acılara Tutunmak

Yaşar Kurt: Kaçak ve Anne

: Merhaba

Zuhal Olcay: Yalan da Olsa

: Yazıtlar / Gayrı Gider Oldum

(Demokrat Haber)