İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi, eski şoförüyle davalık olan gazeteci-yazar Ahmet Hakan’ın uygun davetiye tebliğine rağmen duruşmaya gelmemesi sebebiyle zorla getirilmesine hükmetti. Ahmet Hakan, kendisine ait taşınmazı habersiz bir şekilde kiralayarak parayı kendi menfaati için kullandığını iddia ettiği şoförünü mahkemeye vermişti.

Ahmet Hakan’ın imzasını taklit ederek dairesini 170 bin lira karşılığında kiraya verip, aldığı parayı kendi için kullandığı iddia edilen eski şoförün “Özel belgede sahtecilik” ve “Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma” suçlarından 10 yıla kadar hapsi isteniyor. Duruşmada sanık Sari Demir ve Ahmet Hakan’ın avukatı Kadriye Merve Akın Özbek hazır bulundu.

‘KENDİSİNİN HABERİ VAR’

Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen sanık Demir, “Ben müştekinin şoförüydüm, ancak taşınmazları ile ben ilgilenirim. Bana vekalet vermiştir. Bu vekaletname ile taşınmazların kiraya verilmesini ve paraların tahsilatıyla ben ilgilenirim. Ancak kiraya vermeden müştekiyi arar ve onayını alırım. Söz konusu olayda da vekalet uyarınca sözleşmeyi imzaladım. 7 bin 500 liraya anlaştık ve müşteki de bunu kabul etti. Bu kiracıdan önceki kiracıyı da ben bulmuştum, sözleşmeyi de ben imzalamıştım” ifadelerini kullandı.

Kiracının parasının kendi hesabına yattığını ve bu parayı çekerek Ahmet Hakan’a verdiğini ifade eden Demir, “Artık işten ayrılmak istediğimi ve 100 bin lira tazminat istediğimi söylediğimde bunu kabul etmediği gibi böyle bir davayla karşı karşıya kaldım. Kiralayan altındaki imzalar bana aittir” diye konuştu.

‘AHMET HAKAN’IN ÇOK TAŞINMAZI VAR’

Sanığın beyanlarına itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen avukat Kadriye Merve Akın Özbek ise, “Çünkü müştekinin birçok gayrimenkulu vardır. Sanık söz konusu yeri müştekinin haberi olmaksızın ve müşteki adına imza atmak suretiyle kiraya vermiş, kiraları kendisi almıştır. Müşteki durumu sonradan fark etmiştir, çünkü çok fazla taşınmazı vardır. Bu olay ortaya çıkınca da sözleşmesini haklı sebeple feshettik. Davaya katılmak istiyoruz” dedi.

Mahkeme talebi kabul etti ve usulüne uygun davetiye tebliğine rağmen hazır olmayan Ahmet Hakan’ın zorla getirilmesi için yazı yazılmasına karar verdi. Sanığa delillerini bildirmesi için süre veren mahkeme, kira sözleşmesinde hesabın dökümünün istenmesi için bankaya yazı yazılmasına hükmetti ve duruşmayı erteledi.