Doğan Medya Grubu bünyesindeki Hürriyet'ye yazar olan Ahmet Hakan, grubun Erdoğan Demirören'e satılmasının ardından yaşananları değerlendirdi.

Birçok soruya muhatap olduğunu söyleyen Hakan, "Annenin dediği gibi herkes kendini kurtaracak, olan sana mı olacak?" diye soru yönelten Hakan, "Yarım asırlık tecrübeyle sabittir: Anneler her zaman haklıdırlar ve haklı kalacaklardır" ifadesini kullandı.

Türkiye medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu'nun satışı için anlaşmaya varıldı. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011'de Milliyet ve Vatan'ı sattığı Erdoğan Demirören'le Doğan Medya Grubu'nun satışı konusunda anlaştı.

3 Kasım 2002'de iktidara gelen AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la ciddi sorunlar yaşayan Doğan Grubu ve kurucusu Aydın Doğan'ın satış kararı, Türkiye tarihindeki en büyük medya el değiştirmesini ifade ediyor.

Satışın ardından en çok gündeme gelen sorulardan biri de Doğan Medya’da çalışan gazetecilerin durumu.

Daha önce farklı zamanlarda Doğan Grubu’nu hedef gösteren Cem Küçük, aralarında Ertuğrul Özkök ve Ahmet Hakan’ın da yer aldığı bir tasfiye listesi yazmıştı.

Yazının tamamı burada.

Kaynak: Hürriyet