Saadet Partisi’nin Adıyaman adayı Ahmet Faruk Ünsal, kendisini hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sosyal medya hesabı Twitter’dan yanıt verdi.

Zafer işareti yapan Ahmet Faruk Ünsal’ı PKK’yi desteklemekle suçlayan Soylu, Saadet Partisi üyesi bir yurttaşı azarladı.

Söz konusu kişi gözaltına alınırken, Soylu "24 Haziran'da Saadet Partisi sattı bu milleti, hadi oradan densiz. PKK'yı Meclis'e siz taşıdınız" ifadelerini kullandı.

Zafer işaretinin evrensel olduğunu ifade eden Ünsal, “Zaferin İngilizcesi Victory. Tüm dünyada zafer işareti olarak V kullanılır. İçişleri bakanı @suleymansoylu bu işareti PKK’nın zannedecek kadar dünyadan bihaber. Hamas lideri Haniye de mi, size övgüler düzen bu gazeteci de mi PKKlı. Erdoğan bir PKK’lının mı elini havaya kaldırıyor” diye sordu.

Zafer işareti örneklerini artıran Ünsal,  İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Ekmeleddin İhsanoğlu’nun zafer işareti yaptığı fotoğraflarını paylaştı.

Soylu, “Seçimlerden hemen sonra eğer hükümetimiz zafiyete uğrarsa Doğu ve Güneydoğu’da valileri, kaymakamları sokağa çıkarmazlar. Bu sözleşmeyi yapan Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’dur, İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener’dir, FETÖ’dür, PKK’dır, HDP’nin sözde vekilleridir” dedi.

Soylu’nun açıklaması şu şekilde:

1 Nisan’da hükümetimiz zafiyete uğrarsa bilesiniz ki, Doğu ve Güneydoğu’da valileri sokağa çıkarmazlar. 6 yaşındaki çocukların eline taşı verirler itibarlarını altüst ederler. Belediyelerde dağa adam göndermeye para göndermeye başlarlar. Yine bunlar şımarırlar yine büyükşehirlerimiz huzursuzluk içerisinde olur. Peki bu İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e reva mı? Tekrar kaseti başa mı saracağız. Bu sözleşmeyi yapan millet değil, gaziler değil, şehitler değil, bu sözleşmeyi yapan 13 14 yaşında Doğu ve Güneydoğu’da anasının kucağındayken alınıp dağa götürülüp birileri tarafından taciz edilen çocuklar da değil. Bu sözleşmeyi yapan Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’dur,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’dir, FETÖ’dür, PKK’dır, HDP’nin sözde vekilleridir. Bu sözleşmeyi yapan çok net bir biçimde söylüyorum 24 Haziran’da bu milleti Saadet Partisi sattı.

Utanmadan milletin içine çıkıyorsunuz PKK’yı Meclis’e siz taşıdınız. Şimdi Adıyaman’da aday gösteriyorsunuz. Densizler, madem kazanamayacaksınız PKK ile neden ortaklık yapıyorsunuz. Bugün Adıyaman’ın Belediye Başkan adayı (Ahmet Faruk Ünsal) bir taraftan PKK işareti yapmaktadır, bir taraftan da Saadet Partisi işareti yapmaktadır.  Çok açık, bunun ötesi berisi yoktur.