Saadet Partisi’nin Adıyaman Belediye Başkan adayı Ahmet Faruk Ünsal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini hedef alan açıklamalarına yanıt verdi.

Erdoğan, ‘HDP-Saadet Partisi-CHP-İyi Parti’ ittifak yaptığını öne sürerek, Saadet Partisi adayı Ünsal’a HDP ve CHP’nin destek olduğunu savundu.

Erdoğan’a sosyal medya hesabı Twitter’dan yanıt veren Ünsal, “Temel beyin değil SP adına tabanda oluşan birlikteliğin adayıyım. Bu tabanda sadece CHP ve HDP seçmeni yok, ciddi sayıda AKP seçmeni de bizi destekliyor. Genel Merkezlerin değil tabanın adayıyım. Bu durum demokrasi kültürünüzde olmadığı için şaşırıyorsunuz” dedi.

Öte yandan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam da Erdoğan’ın açıklamasına tepki gösterdi.

İslam, “Sevgili @MHP_Bilgi ve @Akparti'ye oy vermiş vatandaşlarımız. 31 Mart Seçimleriyle ciddi bir sınavdan geçiyoruz. Bizleri birbirimizden ayrıştırmaya, düşman etmeye çalışanlara değil dostlukla barış içerisinde birarada yaşamayı temsil eden ortak adayımız @afunsal02'da birleşelim” dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

“Sen böylesi ile nasıl beraber olursun bay Kemal, hem ‘milliyim’ diyeceksin hem de bayrağımı yakanlarla beraber olacaksın. Hanımefendi hem ‘milliyim’ diyeceksin benim bayrağımı yakanlarla beraber olacaksın. Bay Temel hem ben şöyleyim böyleyim diyeceksin bayrağımı yakanlarla beraber olacaksın. Bir de yalan söyleyeceksin “biz hiçbir ittifakın içinde yokuz” kimi uyutuyor ya kimi? Sen öyle derken senin Adıyaman’daki Belediye Başkan adayın (Ahmet Faruk Ünsal) aksini söylüyor. Kardeşlerim böyle karışık bir yapıdan ne bu ülkeye ne bu millete ne de İstanbul ve Beylikdüzü’ne hayır gelir”