31 Mart seçimlerinde Saadet Partisi'nden Adıyaman Belediye Başkanı adayı olan eski AKP Milletvekili ve Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal açlık grevlerini sonlandırmak için diyalog çağrısı yaptı.

HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'in "Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması”  talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi 159. gününde.  HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel, Murat Sarısaç, Kandıra Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Milletvekili Selma Irmak, (DBP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel ve çok sayıda tutuklunun aynı taleple başlattığı açlık grevi eylemi sürüyor. "Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit uygulamalarına karşı" da bugüne kadar 8 kişi hayatına son vermişti.

"SİYASET KURUMU ÇÖZÜMSÜZLÜĞE İTİYOR"

22. dönem AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, Twitter’dan yaptığı açıklamada, tecridin hukukdışı olduğunu savundu. Ünsal, “Açlık grevinin insani yönüne girmeden önce bu insanları böyle bir eyleme iten hukuksuzluğa dokunmak durumundayız. Tecrit siyasi değil fiziki ve hukukdışı bir kavramdır. Siyaset kurumu hukuki nefes alma boşluklarını da tıkayarak bizi çözümsüzlüğe itiyor” dedi.

"ÖLÜMLER YAŞANMADAN SAĞDUYU KAZANMALI"

Daha öncede buna benzer süreçler yaşandığını ve devlet aklının devre girdiği zaman toplumun nefes aldığına şahit olduklarını ifade eden Ünsal, "Siyasi hesaplar bir tarafa bırakılarak hukuki olanın uygulanması yeterli olacaktır. Daha fazla eylemci yaşamını yitirmeden siyaset kurumu kamu vicdanının ve hukukun sesini dinleyerek diyalog için aracılar bulmalı, ölümler yaşanmadan sağduyu kazanmalıdır” görüşünü savundu.