Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad mayıs ayında gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimine, İran ruhani lideri Ali Hamaney'in tavsiyesine rağmen, süpriz bir şekilde adaylığını koydu.

İran resmi haber ajansı İRNA'da yer alan habere göre, eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, daha önce adaylık başvurusunda bulunacak isimlerden Hamid Bakayi'yi destekleyeceğini açıklamasına rağmen bugün kendisi adına da başvuru yaptı.

Ahmedinejad'ın, İran ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'in 'aday olmaması' yönündeki tavsiyesinin aksine hareket etmesi ise dikkati çekti.

SİYASETTEN UZAK DURMAYACAĞI MESAJINI VERMİŞTİ

Hamaney, birkaç ay önce yaptığı açıklamada, bu yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ahmedinejad'ın aday olmamasını istemiş, bunun üzerine Ahmedinejad, kendi Cumhurbaşkanlığı döneminin birinci Başkan Yardımcısı Bakayi'ye desteğini belirterek, siyasetten uzak durmayacağı mesajını vermişti.

ZAFER İŞARETİ YAPTI

Adaylık başvurusunda bulunduğu seçim kurulu bürosundan Hamid Bakayi ile birlikte ayrılırken Ahmedinejad'ın, zafer işareti yaptığı an, fotoğraflara yansıdı.
 
​İran'da 19 Mayıs'ta yapılacak 12'nci dönem Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık başvuruları dün başlamış ve ilk gün başvuranların sayısı 100'ü geçmişti.

Adaylık başvuruları 15 Nisan Cumartesi gününe kadar devam edecek, kesin adayların isimleri ise 26 Nisan'da duyurulacak.