Müteahhit Ali Ağaoğlu hakkında CNN Türk yayınında sarf ettiği “Tek gecelik ilişkilerden hoşlansaydım İstanbul’da kadın kalmazdı” sözleri nedeniyle soruşturma açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Ağaoğlu hakkında, “halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan soruşturma başlattı.

NE OLMUŞTU?

Geçen cumartesi akşamı CNN Türk’te yayınlanan Bazı Şeyler programına katılan Ağaoğlu, programın sunucusu Ekin Olcayto’nun “Kadınlar hakkında görüşleriniz çok tepki alıyor, ben de bir kadınım. Lütfen bu konuya bir açıklık getirin” sözlerini şöyle yanıtlamıştı: “Tek gecelik ilişkilerden hoşlanmam. Hoşlansaydım İstanbul’da kadın kalmazdı.”

Ağaoğlu’nun sözlerini 2 Mayıs Pazartesi günü yayınlanan köşesinde aktaran Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Ağaoğlu’nun kadınlara hakaret ettiğini belirtip, “Keşke İstanbul kadınları, bu adama tazminat davası açsalar da… Böyle yüksekten atmasına sebep olan parasının hiç değilse bir bölümünü elinden alsalar” diye yazmıştı.