Afyonkarahisar'da 1971 yılında açılan ve 49 yıldır içerisinde birçok medeniyete ait eserleri barındıran Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi’nin olduğu arazi, internet üzerinden 45 milyon lira bedelle satışa çıkarıldı.

Satış ilanına konulan müzenin ilan açıklamasında ise “Afyonkarahisar’ın en işlek caddelerinden biri olan Kurtuluş caddesi üzerindedir. Toplamda 8242.16 m2 den oluşmaktadır. Şu an üzerinde halen faal olarak çalışan müze bulunmaktadır. Kültürel etkinlik konut ve ticari alandır. Şehir merkezindeki yapılaşmaların içerisinde tek parsel ada bazında her türlü yapılaşmaya uygun tek yerdir” denildi.

'ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI TALİMAT VERDİ'

Gelen tepkiler üzerine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek katıldığı yerel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Afyonkarahisar ziyaretinde müze arazisinin satışına ilişkin konuştuklarını söyleyen Zeybek, “Bakan beye buranın satıldığını söyledim. TOKİ Başkanı'na Bakan Bey, ‘Alan arkadaşları bul, başka bir yerden arsa ver. Takasa yanaşmazlarsa yatırdıkları parayı günümüze değerlendirerek paralarını iade edin. Burada yapılaşmaya müsaade etmeyin’ dedi. Şu anda orası meclis kararı ile yeşil alan. Bu arkadaşlar sorunlarını TOKİ ile halledecekler. Bakan Beyi son ziyaretimizde talimatlarını uyguladığımı söyledim. TOKİ Başkanı'na dönüp “Buranın tapusunu belediyeye aktarın” dedi. Oranın tapusunu belediyeye alacağız” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Gazete Duvar