Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Afrin’e yönelik başlattığı askeri operasyon 2. gününde de sürüyor. Gece boyunca TSK'nin askeri sevkiyatı sürdü. Hassa ilçesinin Yalangöz mevkine sabah saatlerinde gelen tank ve zırhlı araçlar sınırdan Azez’e geçti.

TSK,den dün yapılan açıklamada saat 17.00'de Afrin'e yönelik başlatılan askere operasyona 'Zeytin Dalı Harekatı' adı verildiğ ifade edilerek Afrin'deki 7 bölgede belirlenen 113 hedefden 108'inin vurulduğu duyurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Menbic operasyonu takip edecek" demişti.

Dün operasyon hakkında bilgi veren Başbakan Binali Yıldırım ise, düzenlenen hava saldırısıyla 108 hedefin vurulduğunu, bölgeye yönelik topçu atışlarının sürdüğünü ifade ederek bugün de gerekli görüldüğü takdirde kara harekatının da başlayabileceğini söylemişti.

Operasyona dair ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada ise "Bütün taraflara gerilimi tırmandırmamaları ve en önemli görev olan IŞİD'i ortadan kaldırmaya yönelmeleri çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’nın Suriye’nin Afrin kentindeki gelişmeleri dikkatle takip ettiğini ve bu konudaki haberleri endişeyle karşıladığını bildirmişti.

Demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler ise "savaşa hayır" başlığı altında yaptıkları açıklamalarda harekatın sonlandırılması çağrısı yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Afrin’e yönelik başlattığı askeri operasyon 2. gününde de sürüyor. Gece boyunca Türkiye'den Suriye'ye ÖSO ve TSK'nin askeri sevkiyatı sürdü. Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na geldi. Tankları taşıyan çekiciler, Suriye'nin Azez ilçesine geçti. Hassa ilçesinin Yalangöz mevkine sabah saatlerinde gelen tank ve zırhlı araçlar da Azez’e geçti.

TSK'DAN AFRİN İÇİN YENİ AÇIKLAMA

TSK’tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklamada Afrin’e yönelik askeri operasyonun karadan yapılan ateşle sürdüğü bildirildi

TSK : Tespit edilen hedefler, kara ateş destek vasıtaları ile ateşle taarruz edilerek etkisiz hale getirilmeye devam edilmektedir. Bu kapsamda şu ana kadar PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri tarafından kullanılan sığınak, barınak, mühimmat deposu vb. 153 hedef ateş altına alınmış olup “Zeytin Dalı Harekâtı” planlandığı şekilde devam etmektedir.

Kaynak: Evrensel